Jelenleg 1984 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma,  Meghalt 10 idős, krónikus beteg, ezzel a járványban meghaltak száma 199-re nőtt. Eddig összesen 267-en gyógyultak meg. Az aktív esetek száma  1518.

A halottak száma 199 főre emelkedett hétfőre. 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen.A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Megyei bontás az összes fertőzöttről:

FORRÁS: KORONAVIRUS.GOV.HU

Az elmúlt 24 órában meghalt betegekről az alábbi anonim adatokat tette közzé a kormányzati tájékoztató portál:

75 éves férfi: többszörös ideggyulladás, kitágult szívizomgyulladás, pitvarfribliláció, agyhártyadaganat, többszörös érfalsérülés;
84 éves nő: autoimmun betegség, rheumatoid arthritis, veseelégtelenség;
87 éves férfi: általános érelmeszesedés;
85 éves férfi: magas vérnyomás, cukorbetegség, agyi keringési zavar;
81 éves nő: asztma, stroke, magas vérnyomás, cukorbetegség;
70 éves nő: magas vérnyomás;
94 éves nő: magas vérnyomás, agyi keringési zavar
71 éves férfi: cukorbetegség, daganat, szívelégtelenség
87 éves nő: magas vérnyomás, demencia
92 éves nő: magas vérnyomás, stroke

Továbbra is Budapest a legfertőzöttebb

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk,amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi meghalt betegek adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Forrás: Koronavírus.gov.hu