EZEK A BALESETEK TÖRTÉNTEK AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN – ÖSSZEFOGLALÓ

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába három anyagi káros és egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

A hatvani Iskola út és Hunyadi tér kereszteződésében 2020. november 17-én egy személyautó és egy kerékpáros összeütközött. A balesetben a biciklis férfi orvosi ellátást igénylő sérülést szenvedett.

Egy 34 éves férfi közlekedett személyautójával Heves belterületén, 2020. november 17-én délelőtt, amikor – feltehetőleg ittassága miatt – letért az úttestről, majd egy facsemetének ütközött. A sofőr sérüléseket nem szenvedett, azonban a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

..Egy másik személyi sérüléssel nem járó eset az úttestre ugró vad miatt történt.

Az egyenruhások öt személyt fogtak el, közülük hármat az ellenük kiadott körözés alapján.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent.

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

Kérjük, hogy ne fogyasszanak alkoholt, mielőtt volán mögé ülnek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: Police.hu