A koronatanú meghallgatásával folytatódott a bíróságon Kozsó áramlopási ügye:  a “volt jóbarát” részletesen elmesélte, szerinte miként lophatott áramot a zenész a Zöld Teknős Barlangja nevű teázójában.

Blikk beszámolója szerint a férfi a zenész volt jóbarátjának vallotta magát. Elmondása szerint segítette Kozsót az agyműtétje után, és egy idő után az lett a feladata, hogy felügyelje a dolgokat a Zöld Teknős Barlangjában, később pedig át is vette a háromszintes teázó vezetését. 

A koronatanúnak állítólag az lett gyanús, hogy a háromszintes teázóban lévő sok elektromos berendezés ellenére néhány ezer forintos villanyszámlák érkeztek a szolgáltatótól, emellett Kozso megtiltotta, hogy bárkit beengedjenek abba a zárt helyiségbe, ahol a mérőóra található. Az alkalmazottakat néha még apróbb áramütés is érte.

„Amikor egy nagy esőzés után elöntötte a víz a pincét, áramtalanítottunk, mégis szikrázott a vezeték, azaz volt áram az üzletben. Ekkor vált világossá, hogy valami nem stimmel” – idézte fel a történteket a koronatanú. Később arra lett figyelmes, hogy a villanyóra visszafelé pörög.

A barátból lett koronatanú végül 2016 áprilisában saját és kollégái védelmében feljelentette a zenészt, illetve az Elektromos Műveknél is bejelentette, illegális áramvételezésre gyanakszik.

Kozso nem vett részt a tárgyalásán és ezzel kapcsolatban nem is nyilatkozott, de ártatlannak vallotta magát.