Ekler Viktor neve nem ismeretlen itthon. Aki egy kicsit is figyeli a hazai gasztronómiai életet, tudja, hogy a 2000-es évek elején megjárta Angliát, majd egy kicsit tábort vert a Dérynében, hogy aztán újra nemzetközi vizekre evezzen, mégpedig az ausztriai Bar Italia-ba, amit jól értékelt a szakma.

2016-ban végre elérkezett az igazi önmegvalósítás ideje. A helyszín Eger, ahol minden szép és jó, “Pláne a Konyha”, hiszen ahogy a szlogenje is hirdeti, ez az étterem nem más, mint Egy hely, amit meg kell kóstolnod!

A tulajdonos és séf így látja a választ a „miért kellene megkóstolni?” kérdésre: „Leginkább azért, mert az én kis fine bisztrómban örömfőzés van. Egy ausztrál barátommal magunk terveztük a fatüzelésű kemencénket, ami alul-felül egyaránt süt. Na, ilyen nincs máshol, az tuti! Szinte mindent a sütőben fejezek be vasserpenyőben. Legyen szó kacsacombról, steak-ról, malaccsászárról, hamburgerhúsról vagy pizzáról. Van egy 8 m hosszú tölgyfa pult 12 fő részére, amit nevezhetünk nyugodtan séfpultnak, s onnan remekül lehet mozizni egy üvegfalon keresztül a látványkonyhába. 6 egri pincészet 23 féle borát tartjuk, aminek 80%-át poharazzuk is, így még itt sem szabunk igazán határokat a fantáziának. S ha végeztünk mindennel, jöhet mondjuk egy jó kis ekler fánk – ha már engem is így hívnak (nevet) -, amit Stephane Gerphangon barátom receptje alapján készítünk – ahogy az összes péksüteményünket és desszertünket -.”

plánepult

A Macok Bisztró, a Senator-Ház és a Zsálya mellé becsatlakozik egy újabb erősebb hely? Csak akkor derül ki, ha ettünk is.

Forrás: dinningguide.hu