A WTCC egyik legjobb pilótájának tavalyi, dedikált “kezes-lábasa, amelyet ráadásul egy egri “honfitársunk”, Pozsik Gergő tervezett, egy jótékonysági internetes licitáláson talált gazdára. 

Az egriek annyi “műfajban” kiemelkednek, így talán már meg sem lepődünk azon, hogy a túraautó-világbajnokság magyar kiválóságának overállját is egy egri fiatalember tervezte.

licit

Pozsik Gergő, aki jelenleg az egri Sanatmetál munkatársa, még 2010-ben jelentkezett a Michelisz Norbert bukósisakjára kiírt design-pályázatra, amelyen szabad kézzel készített rajza első lett.

A sikeren felbuzdulva Gergő az Eszterházy Károly Gyakorlóiskolában grafikai tervezést tanult, aztán 2013 végén a Zengő Motorsport megbízta őt, hogy készítse el az új Hondájuk látványtervét. Egy este alatt elkészítette és elküldte nekik a tervet, végül már ő tervezte meg Michelisz Norbi overallját, illetve a csapat boxfalát is.

Gergő nemrég egy facebook-bejegyzésében azt is elárulta, hogy a Zengő Motorsport idei versenyautóinak designjánál is közreműködött.

pozsik_gergo_hungaroring

Ami pedig az overall-t illeti: ez a különleges “egrikum”, fontos egri ereklye májusban kalapács alá került a Flúgos Futam elnevezésű jótékonysági kalandversenyen, és 260 ezer forintért kelt el. A befolyt összeg teljes egészében hátrányos helyzetű gyerekek jólétéről gondoskodó szervezethez került.