A lakberendezési irányelvek mellett fontos a praktikum is.

Mivel az otthonról dolgozók száma egyre növekszik, fontos, hogy a munkaterület szervezett, hatékony és kényelmes legyen. Egy rendezett iroda növelheti a termelékenységet és csökkentheti a stresszt, segítve az otthonról történő hatékonyabb munkavégzést. Íme néhány tipp, hogyan rendezze be otthoni irodáját forgószékkel.

Határozza meg a fókuszpontot!

A legtöbb otthoni irodában a fókuszpont a számítógép vagy a laptop. A bútorok elrendezésekor fontos, hogy a szék ne takarja ki a fókuszpontot, ezért azt helyezze el merőlegesen a számítógéphez vagy a laptophoz képest!

Válassza ki a megfelelő méretet!

Győződjön meg róla, hogy a szék, például egy forgószék illeszkedik otthoni irodája méretéhez. Ha kis otthoni irodája van, fontolja meg a kompakt forgószéket, míg nagyobb otthoni iroda esetén egy nagyobb forgószék vagy vezetői szék lehet a legjobb választás. A forgószék megvásárlása előtt mérje meg otthoni irodáját, hogy biztos legyen a megfelelő illeszkedést illetően.

Hozzon létre kényelmes munkaterületet!

Az otthoni munka stresszes lehet, ezért fontos, hogy kényelmes munkaterületet alakítson ki. Fontolja meg, hogy a forgószéket párnával kényelmesebbé teheti. Ha keményfa vagy csempe padlója van, akár beszerezhet egy szőnyeget is, hogy még hangulatosabbá tegye a helyet.

Adjon hozzá tárolóhelyet!

Ahhoz, hogy otthoni irodája rendezett maradjon, fontos a különböző tárolási lehetőségek kialakítása. Fontolja meg egy könyvespolc vagy irattartó szekrény hozzáadását, hogy a papírokat, könyveket és egyéb tárgyakat ne az íróasztalon kelljen tartania. Ha sok irodai kelléke van, pakoljon fiókokba, hogy mindent a helyén tartson.

Tartsa rendezetten a dolgozósarkot!

A zsúfolt otthoni iroda nyomasztó hatást kelthet és megnehezítheti a koncentrációt. Győződjön meg róla, hogy mindennek van kijelölt helye, beleértve a tollakat, ceruzákat és papírt is. Használjon dekoratív kosarakat vagy tálcákat a megfelelő elrendezéshez.

Dekoráljon céltudatosan!

Ha irodáját dekoratív tárgyakkal látja el, az otthonos és hívogató atmoszférát teremthet. Fontos azonban, hogy olyan tárgyakat válasszon, amelyek meghatározott célt szolgálnak. Egy asztali lámpa biztosíthatja a szükséges világítást, míg egy növény színt adhat az összképhez és tisztítja a levegőt. Válasszon olyan tárgyakat, amelyek passzolnak irodája általános stílusához.