Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Fotó: Police.hu

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába egy anyagi káros és kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 39 éves nő közlekedett személyautójával Kerekharaszt belterületén 2020. október 11-én délután, amikor letért az úttestről és árokba csapódott, majd egy betonkerítésnek ütközött. A gépjárművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, továbbá az intézkedéskor kiderült, hogy a nő nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A rendőrök Gyöngyös, Karácsondi úton igazoltattak egy személyautóval közlekedő 50 éves újszászi lakost 2020. október 11-én este. Az intézkedéskor a járőrök megállapították, hogy a sofőrt eltiltották a járművezetéstől. A férfit előállították a városi rendőrkapitányságra és szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

A rendőrök további két sofőrrel szemben intézkedtek, akiknél szintén pozitív értéket mutatott az alkoholszonda.

Ismételten felhívják a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés tilos és életveszélyes. Az elfogyasztott alkohol hatására jelentős mértékben romlik a járművezető térérzékelő, sebességbecslő képessége, tompul a reflex, nő a reakcióidő, ezáltal egy esetleges közlekedési szituációban meghosszabbodik a fékút, nagyobb a baleseti kockázat.

 A rendőrség kéri minden közlekedőt, hogy csak józanul, a biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban üljön volán mögé,

 …hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: Police.hu