Életének 85. évében érte a halál a Szomszédok Etusát.

85 éves korában meghalt Csűrös Karola – tette közzé a Facebookon a Madách Színház, amelynek egykor társulati tagja volt. 1936-ban született, szüleivel gyakran jártak színházba, de egy meghatározó kamaszkori operaélmény, a Varázsfuvola előadása fordította igazán a színészet felé – számolt be a 24.hu.

Felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1959-ben végzett. A főiskola után egyből a győri Kisfaludy Színházba került, 1962-től pedig a Madách Színház tagja lett. A Wikipedia szerint a kezdeti naiva-szubrett szerepkörből hamarosan érett karakterszínésszé vált, alakításaira pedig az alapos kidolgozottság jellemző. Több filmben és televíziójátékban is szerepelt. Ismertebb alakításai közé tartozik az Úri muri Rozikája vagy az Ahogy tetszik Céliája.

Országosan legismertebbé az 1987-ben indult kultikus teleregény, a Szomszédok Etusának szerepében vált.

Fotó: M1

Eleinte nem is értettem, mit akarnak, amikor ordítoztak utánam a gyerekek az utcán, hogy »tyúkanyó, tyúkanyó«. Aztán megszoktam, hogy hiába van rossz napom vagy sietős dolgom, mindenkit végig kell hallgatnom, aki a legszemélyesebb élményeivel állít meg az utcán, nem is engem, hanem Etust

– mondta a szereppel járó népszerűségről. A Szomszédokat 2019-ben elhunyt férje, Horváth Ádám rendezte, akit játékosan meg is fenyegetett a sorozat indulásakor, hogy mindenképp megkapja a szerepet.

Csűrös Karola nemrég ünnepelte 85. születésnapját, amelynek kapcsán nemrég azt nyilatkozta, hogy sokan köszöntötték, de a családi ünneplést pár nappal el kellett halasztani, mert nem érezte jól magát.

24.hu