A kávézóasztalok minden nappaliban alapfunkciót töltenek be. Kiegészítik a pihenősarkot, ráadásul nagyon praktikusak is, főleg ha vendégeink vannak. Milyen kávézóasztal a legdivatosabb megoldás a szalonunkban, és miért érdemes egy adott modellt kiválasztanunk? 

Glamour stílusú kisasztalok

A glamour stílus a lakberendezésben az eleganciáról szól. A kiegészítők általában arany, ezüst és fekete színűek. Ezeket a színeket a kávézóasztalok esetében is bátran alkalmazhatjuk. Érdekes megoldás az üveg- vagy márványlapos kisasztal, vagy a figyelemfelhívó lábakkal készült darabok. Anyaguk általában nehezebbé teszi ezeket a bútorokat, viszont tartósabbak, masszívabbak, és luxustárgynak látszanak, a glamour esetében pedig éppen ezt a hatást kívánjuk elérni!

Faasztalkák – a divatos darabok

A természetes anyagok szerelmeseinek sem kell aggódniuk: az új divattrendek között is megtalálják a kedvencüket. A fa kávézóasztalok közül ma igazán népszerűek a fémmel kombinált modellek, amelyek korszerű megjelenést adnak a klasszikus anyagnak, és rendkívül stílusossá teszik a helyiséget.

Fém kávézóasztalok

A fém népszerűsége is rekordokat dönt az utóbbi időben. Kiválóan illik főleg a modern, minimalista lakásbelsőkbe és a lofthelyiségekbe, amelyek szintén egyre kelendőbbek. Mi több, a befektetők rengeteg projekt közül válogathatnak, amelyek gyakran igen rafináltak: az állványzatuk és a részleteik is rendkívül dizájnosak lehetnek.

Több asztal, több lehetőség

A nem mindennapi megoldások kedvelőinek készülnek a kávéasztal-szettek. Általában két kisebb darabról van szó, amelyek csak méreteikben különböznek egymástól. Ezeket egymás mellé állíthatjuk, amivel még több teret nyerünk, és még több apróságot helyezhetünk el rajtuk. Ezeket a bútorokat egymástól függetlenül is használhatjuk, hogy mindig ott tegyenek nekünk jó szolgálatot, ahol éppen szükségünk van rá.

 

A dohányzóasztalok nem mindig hasonlítanak egy hagyományos asztalra. A tetejének formája és mérete a nappali bútor méretétől és a szoba méretétől függ….

A dohányzóasztalnak nincs ideális mérete. Általában a társalgó bútor méretéhez viszonyítva választják ki. A legkényelmesebb, ha a dohányzóasztalon hagyott tárgyak a kanapé bármelyik helyéről könnyedén elérhetők. A nagy kanapé garnitúrákhoz általában egy hosszú pad tartozik, míg a kis kanapékhoz jobban illik egy kis kerek vagy négyzet alakú asztal. A legkönnyebb változatokat alvófunkcióval rendelkező kanapék elé ajánljuk. Egy kis, áttört bútor mozgatása nem okoz gondot, ha a kanapét kibontja, és ággyá alakítja.

 

Összegzésképpen: ma nagyon sokféle divatos és érdekes kávézóasztalt találhatunk a szalonunkban. Igazán van miből válogatni! Ön melyik megoldást választja?