A Markhot Ferenc Kórház kapta az Országos Vérellátó Szolgálat által alapított Életet Adományozó Kórház díjat a Magyar Kórházszövetség XXXI. kongresszusán.

Az elismerést azon kórházak kapják meg, ahol egy év alatt a legnagyobb mértékben emelkedett a megvalósult szervdonációk száma a vizsgált évet megelőző évhez képest. 

Az egri kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó osztályán dolgozó orvosok magas szakmai felkészültséggel végzik munkájukat és nagy hangsúlyt fektetnek a betegek hozzátartozóival történő kommunikációra is. Az intézmény 2011 és 2015 után harmadik alkalommal kapta meg az Életet Adományozó Kórház díjat, miután fontosnak tartja a gyógyító munka során  a szervadományozással és szervátültetéssel kapcsolatos ismeretek, aktualitások széles körben történő terjesztését. A díjat a kórház nevében dr. Gyetvai Róbert osztályvezető főorvos vette át.

OKLEVÉL

 

A képen: Dr. Gyetvai Róbert főorvos az egri kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív osztályának vezetője és  Nagyné Tóth Andrea főnővér.

Forrás: Markhot Ferenc Kórház