Második helyezést értek el az egri ápolók az országos megmérettetésen, melyen Heves megyét képviselték.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete kilencedik alkalommal rendezte meg az immár hagyománnyá vált Hivatásunk Mesterei vagyunk című országos szakmai vetélkedő döntőjét 2018. október 12-én Budapesten a Lurdy Házban. A területi vetélkedőkön I. helyezést elért 4 fős csapatok indultak a versenyen, 20 csapat mérte össze a tudását. Heves megyét a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Kardishock nevű csapata képviselte.

A megmérettetés a korábbi évekhez hasonlóan, elméleti és gyakorlati feladatokat tartalmazott. A gyakorlat helyszínét a Lurdy-Ház különtermében alakították ki,  a Semmelweis Egyetem által biztosított demonstrációs eszközök segítségével.

Az egri szakdolgozók mindössze három ponttal maradtak el az első helyezett eredményétől, tudásuk legjavát adták és érték a második helyezést.

A Kardishok csapat kapitánya Molnár Tünde OKJ ápoló, diabetes szakápoló  Kardiológiai osztály, a csapattagok: Gulyás Melinda diplomás ápoló Kardiológiai osztály,  Szerediné Szabó Gabriella intenzív betegellátó szakápoló, angiológiai és kardiológiai szakasszisztens, rendelőintézeti szakrendelés, Csutorásné Tóth Natália: kardiológiai szakasszisztens, rendelőintézeti szakrendelés, képviselték.

 

 Forrás: Marhot Ferenc Kórház