Hosszú évek után felújítják a 2011-ben életveszélyes állapota miatt bezárt Eged-hegyi Dobó István kilátót  //Fotó: Keller Richárd
Újabb uniós forráshoz jutott a a Garancsi Istvánhoz köthető Magyar Természetjáró Szövetség, amely felújítja a a hosszú évek óta turisták elől elzárt, életveszélyes Eged-hegyi kilátót is.

Újabb sikeres projektet tudhat magáénak a Garancsi Istvánhoz köthető Magyar Természetjáró Szövetség, hiszen október elején 469,3 millió forintos uniós támogatást nyert el az Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztés programból – értesült korábban az Egri Ügyek.

A portál által megszerzett dokumentumokból kiderül: a 60 éve épült fémszerkezetes Eged-hegyi kilátót is felújítja az Orbán Viktorhoz közeli vállalkozó a Gyalogszerrel felfedezni Észak-Magyarország turisztikai termékkínálatát című projekt elemeként.

Méltatlanul elhanyagolt állapotban van évek óta Eger egykori turistavonzó büszkesége

A kilátó tartószerkezetének a megtartásával egy, a mai kor elvárásainak és igényeinek megfelelő, modern kilátó jöhet létre a tartószerkezet felújításával és megerősítésével egyidejűleg. A tervezett új kilátó 34 m csúcsmagassággal és 18,15 m kilátószint magassággal rendelkezik majd.