Fotó: Youtube
Mutatjuk az ideális, tengerpartot idéző, új és egyedülálló nyaralási helyet megyénkben, melynek elérésére nincs szükség utazási irodára, drága repülőjegyre és szállásra. 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy decemberben átadták a demjéni termálfürdőt, amely mediterrán jellegű tengerpartot idéző hangulatával egész évben várja a felnőtteket és gyermekeket. 

Különleges hatása persze most érvényesül a legjobban, hiszen beköszöntött végre  az igazi nyár.

Az Egri Korona Borháznál megépített demjéni tófürdő-komplexum egyébként nemcsak különleges hangulata, de mérnöki megoldása miatt is egyedülálló: a fürdő termáltava ugyanis a termálkútból feltörő 76 celsius fokos gyógyvízét hasznosítja újra.

A fürdő 3,5 hektáron helyezkedik el, amely kényelmes elhelyezkedést és kitűnő napozási lehetőséget biztosít. A vízfelület 3500 négyzetméter, hőmérséklete 28-30 celsius fok.

A tó közepén egy fürdőház található élményelemekkel kialakítva, itt a gyógyvíz 34-36 celsius fok.  

Fotó: demjentermalto.hu

A vízellátást két termálkút biztosítja: az egyik 1515 méter mélységű, ebből 73 celsius fokos termálvíz tör fel, a másik 1625 méter mély, ebből 81 fokos termálvizet nyernek ki. Ezek megfelelő hűtési technikán átesve jutnak a tóba.

Fotó: demjentermalto.hu

A tóparton és a fürdő területén napernyők és napozóágyak fokozzák a tengeparti idillt. A fürdő területén fávval fűthető szauna, óriáscsúszda és két darab strand-röplabdapálya is található.  

A kisgyermekek részére különálló sekély medence épült, felette a nap károsító hatásait kiszűrő napvitorlákkal. 

Mindent összegezve tehát a demjéni termáltó ideális nyaralási hellyé válhat a tengerpartra vágyó egrieknek. 

További informácikért klikk IDE.

EZ IS ÉRDEKELHET A TÉMÁBAN

Átadták a demjéni tófürdő-komplexumot – Fotók