Illusztráció: Keller Richárd
Egyelőre csak teszt üzemmódban fut, de július 13-ától hivatalosan is bevezetik az új technológiát az egri Tesco Hipermarkertben – értesült hírportálunk. Íme az új szolgáltatás előnyei.

Nagy átalakuláson megy keresztül napjainkban a Rákóczi út 100 szám alatti Tesco Hipermarket. Arról már beszámoltunk, hogy a nagy felújítás-átrendezés egyik oka, hogy hamarosan érkezik Egerbe is a H&M. A másik ok, amelynek olvasóink már kevésbé örülnek, hogy az áruházlánc jelentős mértékben megbolygatta, átrendezte vásárterét, megnehezítve egyelőre a vásárlók gyors tájékozódását és célbaérését a megszokott pultokhoz. 

Azonban az egri Tesco legfrissebb újítása valószínűleg elnyeri a vásárlók tetszését. Információink szerint ugyanis a közelmúltban elérhetővé vált a Rákóczi út 100. szám alatti Tesco Hipermarketben az áruházlánc úgynevezett Scan&Shop szolgáltatása. Mint megtudtuk egyelőre csak teszt jelleggel működik, melyet egyébként Te is kipróbálhatsz bármikor, a hivatalos átadó ünnepség július 13-án lesz.

Már az egri hipermarket bejáratánál is ott vannak a szkennerek – Fotónk csak illusztráció
Scannelj, csomagolj, fizess!

Nézzük meg, hogyan is működik a rendszer. A kézi szkennereket az egri áruház bejáratánál találod a készülékfalon. Ha a szkennert Clubcard kártyával szeretnéd használni, szkenneld be a kártyádat a falon található monitor alatt. Ha Clubcard kártya nélkül szeretnéd használni, kattints a “Clubcard nélkül” feliratra.

Természetesen mobiltelefonnal is lehet szkennelni a megfelelő alkalmazás letöltése után – Fotónk csak illusztráció

A számodra kiválasztott szkenner zölden fog felvillanni. Most már el tudod venni a szkennert, és kezdődhet a bevásárlás. A Tesco ígérete szerint időt takaríthatsz meg azzal, hogy már vásárlás közben leolvasod a termékek vonalkódját. A készülékeden vagy okostelefonodon folyamatosan nyomon követhed vásárlásod végösszegét.

Nagy előnye még az új technológiának, hogy a leolvasott termékeket nem kosárba, hanem rögtön a bevásárlótáskádba teheted, anélkül, hogy lekapcsolna a biztonsági őr.

A Scan&Shop valószínűleg véget vett a sok időt felemésztő sorban állásnak is. A gyorsabb fizetést az önkiszolgáló kasszák biztosítják, melyek egyébként több éve működnek az egri Tescoban. Nem kell mást tenned tehát, mint leolvasnod a vásárlás végét jelző összesítő vonalkódot, na és persze fizetned.

Kijelenthetjük tehát, hogy betört végre a XXI. század az egri Tesco Hipermarketbe is, használjátok egészséggel az új technológiát, melyet a Vissza a jövőbe egyik főszereplője, Brown professzor is megcsodálna.

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG A TÉMÁBAN:

Egy álommal kevesebb: nem tud a világhírű cég arról, hogy Egerben nyitna áruházat