Megépülhetnek végre az uszodát kiszolgáló létesítmények /Fotó: Keller Richárd
A kormány biztosítja az egri önkormányzat önerőhöz szükséges forrását, így megépülhet végre az egri Nemzeti Úszó- és Vízilabda Központot (leánykori nevén Bárány uszoda) kiszolgáló épületegyüttes.

Korábban arról számoltunk be, hogy késik az egri Bárány uszoda fejlesztésének második üteme, mert finanszírozási nézeteltérés támadt az egri önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (pontosabban Seszták Miklós miniszter) között. Míg a városvezetés TAO-s pályázati konstrukcióban képzeli el a további fejlesztéseket, a miniszter másként gondolja.

A fejlesztés első üteme tavaly májusban fejeződött be, melynek során elkészült egy mozgatható végfallal rendelkező versenymedence is /Fotó: Keller Richárd

A jó hír, hogy Habis László a múlt heti közgyűlésen bejelentette: a kormányzat segítséget nyújt és biztosítja a város számára a mintegy 420 millió forint összegű önerőt a második és harmadik ütemhez, így folytatódhat végre a beruházás.

A második ütem célja, hogy a kiszolgáló épület szerkezetkész állapotban megépüljön. A medencetér köré az elbontott életveszélyes épületek helyére korszerű többfunkciós épület kerül. A második TAO önrészének 100 százaléka rendelkezésre áll, a szükséges önerőt az MVP program biztosítja 131 millió forint összegben. A megvalósítás tehát azonnal indítható.

A TAO pályázat utófinanszírozású, ezért szükséges, hogy az önerő összege rendelkezésre álljon, amely a második ütemnél 131 milliór forint, a harmadik ütemhez kapcsolódó önerő pedig 288 millió 535 ezer forint.

A beruházás első üteme 2016. május 27-én fejeződött be , a kibővített, azonos vízmélységű,  50 méteres medence, illetve medencetér építése. A használatba vételi engedély birtokában az uszoda részlegesen újra megnyitotta kapuit a sportolók előtt.

Élettel telt meg az uszoda 2016 nyarán /Fotó: Keller Richárd

A Bárány Uszoda rekonstrukcióját 2018. június 30-ig be kell fejezni, ezért a második és harmadik ütem kivitelezése összecsúszik.

AJÁNLJUK MÉG

Zavar az Erőben: ezért késik az egri uszoda fejlesztése