Általános iskolás tanulók mérték össze tudásukat

Belföld, Fotó, Kiemelt, Sport
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság megyei baleset-megelőzési bizottsága régóta kiemelt hangsúlyt fektet az általános iskolai korosztály közlekedésre nevelésére.

Ennek egyik alapvető eleme, hogy a képzésben részesülő gyermekek részére minél több olyan versenyzési lehetőséget biztosítanak, ahol nagyobb létszámban mérhetik össze elméleti és gyakorlati tudásukat.

A korábbi évekhez hasonlóan a megyei baleset-megelőzési bizottság 2019. szeptember 7-én regionális közlekedésismereti vetélkedőt szervezett a Maklári I. István Általános Iskolában, ahol Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye, összesen 40 tanulóval képviseltette magát.

A 4.-8. évfolyamos diákoknak egy KRESZelméleti feladatlapot kellett megoldaniuk, majd ezt követően egy kerékpáros ügyességi pályát, illetve a maklári KRESZparkban egy szabályossági útvonalat teljesítettek.

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Maklári Önkormányzat valamennyi versenyző lelkesedését ajándékkal és éremmel díjazta.

A vetélkedő első helyezettjei:
4. évfolyam
Gazsó Alexandra (Heves megye)
5. évfolyam
Erdődi Zsuzsanna (Hajdú-Bihar megye)
6. évfolyam
Kolozsvári Ferenc (Hajdú-Bihar megye)
7. évfolyam
Varjasi Nándor (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
8. évfolyam
Géczi Kornél (Hajdú-Bihar megye)