Fotó: Facebook
Komoly sérülésével dacolva ismét bebizonyította a világkupa-győztes egri hódeszkás, hogy rendkívüli sportember.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a szezonra készülve tavaly novemberben súlyos balesetet szenvedett Ausztriában Gyarmati Panka.

A gyönyörű és tehetséges egri sportolónő – aki alig 23 évesen sporttörténelmet írva első magyar hódeszkásként megnyerte a világkupát az Egyesült Államokban megrendezett úgynevezett slopestyle, azaz trükkös akadályversenyen – az Innsbruck közelében található Stubai-gleccseren edzett, amikor az edzés utolsó ugrásánál rosszul ért földet, és eltörte a sípcsontját. A törés közé ráadásul szilánkos darabok csúsztak be, melyet egy három órás műtéttel hét csavarral és egy lemezzel tudtak fixálni.

Fotó: Facebook
 
Bár nem ez volt az első komoly sérülése (korábban keresztszalag-szakadással, csigolyatöréssel, ficammal küzdött)  a mindig derűs, mosolygós Panka akkor érthető módon elkeseredett, de mint közösségi oldalán közölte: nem is a hosszú gyógyulási folyamatot tartotta a legnehezebbnek, hanem annak feldolgozását, hogy hét verseny pontjaitól elesve a teljes szezon kimarad, amely komoly veszteség felfelé ívelő karrierjében.
 
A komoly baj ellenére a 24 éves sportolónő azonban az elmúlt fél évben hatalmas akaraterejével és küzdőszellemével bebizonyította, hogy kivételes sportember. Nem kímélve magát, rengeteg gyógytornán, speciális edzésen vett részt, és a műtét után mindössze két hónappal megszabadult a mankóitól.
 
Ha e kívánsága nem is teljesülhetett pont karácsonyra, de nem sokkal utána eldobhatta mankóit //Fotó: Facebook
 
Optimizmusának, kitartásának és kőkemény munkájának köszönhetően újabb fantasztikus és egyedülálló eredményt ért el: hihetlennek tűnik, de márciusban már a futógépre is visszatért.
 
Fotó: Facebook

Egy hónappal később pedig egy különleges videó is felkerült Panka Facebook-oldalára, mely a kiváló sportoló első csúszását dokumentálta balesete óta.

Azonban még csak ezután jött az igazi meglepetés: mindössze fél évvel a súlyos balesete után, múlt hónapban elindult a Wings for Life World Run jótékonysági versenyen. A bájos sportoló bevallása szerint a cél 21 kilométer lefutása volt, azonban sikeresen “túl lőtt a célon”, és végül 26 kilométert teljesített.

Fotó: Facebook

Panka kivételes sportolói nagyságának köszönhetően tehát visszatért a remény, hogy a havas sportok magyar királynőjének újra nagy nemzetközi versenyeken szurkolhassunk. Hajrá Panka! 

Nézz meg egy különleges videót, melyben Panka vall felépüléséről angolul, és tudj meg mindent első kézből róla közösségi oldalán

Forrás: