Nem hiába jelölték Nagy Istvánt  Fazekas Sándor utódjául a Földművelésügyi Minisztérium élére, máris megtalálta a megyénkben megjelenő afrikai sertéspestis okát.

Bemutatkozott hétfőn az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtt Nagy István, aki Fazekas Sándort váltaná a Földművelésügyi Minisztérium élén negyedik Orbán-kormányban. Nem is akárhogyan.

A jelölt, aki korábban Fazekas Sándor miniszter helyetteseként és az FM parlamenti államtitkáraként dolgozott, az afrikai sertéspestisről azt mondta, szerinte az úgy kerülhetett be Heves megyébe, hogy egy migráns vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amit megtalált egy vaddisznó, amely így megbetegedett – írja az Index.

Hogy ezt mi alapján állítja a miniszter-jelölt, az sajnos az előadásából nem derült ki. Ez a kijelentése már-már megközelíti elődje, Fazekas Sándor jobb mondásait.

A miniszter-jelölt azt is elmondta, hogy az új kormányban visszakerülne a Földművelésügyi Minisztériumhoz a vidékfejlesztés feladata, a munkaerőhiány miatt pedig 50 ezer embert szeretne átvezetni a közmunka programból a mezőgazdaságba. Célként tűzte ki azt is, hogy végre valahogy megszüntesse a kormány az osztatlan közös földtulajdonlást, ami miatt nagyon nehézkes megművelni vagy eladni az ilyen földeket.

(Index)

Deutsch és Nyitrai gettók kialakulásával riogat Egerben