Ismét végrehajtotta a rendőrség Speedmarathon elnevezésű 24 órás összeurópai sebességellenőrzési kampányát Magyarországon május 14-én 6 órától május 15-én 6 óráig. Az akció célja az volt, hogy tudatosítsák a sebességtúllépés veszélyeit, visszaszorítsák a gyorshajtások és a velük kapcsolatos személyi sérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok számát.

A heves megyei rendőrök is figyelembe vették az ellenőrzési helyek kiválasztásakor a lakosság javaslatait, a baleseti elemző munka eredményeit és a helyi sajátosságokat. Ennek eredményeként két kiemelt helyszínen, Egerben és Gyöngyösön várták az akció végrehajtása iránt érdeklődő állampolgárokat.

A rendőrök a megyében a huszonnégy óra alatt 44 helyszínen mértek, melynek során az 5584 ellenőrzött járműből összesen 122 járművezető lépte túl az adott útszakaszra vonatkozó megengedett legnagyobb sebességet.

A sebességtúllépés közlekedésbiztonsági szempontból rendkívül kockázatos, így a rendőrök arra kéri a közlekedőket, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat!

(police.hu)