Egy jelet rakott ki egy tarra vágott területen a Bükki Nemzeti Parkban, hogy felhívja a figyelmet a szemünk előtt zajló gátlástalan természetpusztításra.

A szervezet szerint az ország védett és Natura 2000 területeinek nagy részén már eddig is túlzott intenzitású fakitermelés zajlott, amit a kormány augusztusban elfogadott tűzifarendelete csak tovább súlyosbított (erről hírportálunk is írt korábban).

A Greenpeace Magyarország úgy véli a lakosság valódi tűzifaigénye a természetvédelmi korlátozások fellazítása nélkül is teljesíthető lenne. Ennek ellenére most, ebben a pillanatban is számos helyen zúgnak a láncfűrészek.

Hogy felhívja a figyelmet a szemünk előtt zajló gátlástalan természetpusztításra, a Greenpeace Magyarország egy óriási baltát ábrázoló jelet rakott ki egy tarra vágott területen a Bükki Nemzeti Parkban – szúrta ki a 444.hu. Íme a fotó:

Ma Magyarországon még a védett területeken lévő erdők is erdőgazdaságok, azaz gazdasági társaságok kezében vannak, amelyeknek profitot kell termelniük. Ennek eredményét minden kirándulni szerető ember a saját szemével láthatja: az erdeink tele vannak tarra vágott foltokkal, és alig van már olyan hely az országban, ahol igazi erdőben sétálhatunk. Olyanban, ahol a csemeték mellett vannak termetes öreg fák, kidőlt holtfák, netán egy-egy igazi famatuzsálem is

– írta a Greenpeace.