Minimalizmus

A minimalista dizájn mára már a lakberendezési stílusok alappillérévé nőtte ki magát. A letisztult formák és a harmonikus, lágy színek szinte bármit megengednek. Már, ha el akarunk térni hosszabb vagy rövidebb időre a stílus adta egyszerűségtől. Nagyon jó választás az otthonunk alap stílusának, ugyanis végtelenül egyszerű, párhuzamos vonalak, egyértelmű élek, és tiszta színek, amik egy-egy vázával vagy terítővel bármilyen más stílussal ötvözhető. 2021-ben annyi módosítás történt a minimalista stílussal, hogy már kevésbé preferálja a „kockavilágot”, elindult a gömbölyű formák és a puha anyagok felé. De a lényeg nem változott, tiszta és kiegyensúlyozott.

Retró

Igazi fénykorát éli a retró: előkerülnek a mom jeansek, a kötött, vagy éppen a gyerekkorunkban oly divatos pufi mellények. És ahogy a ruhák világába, úgy az otthonunkba is visszatérnek a harminc, negyven évvel ezelőtti bútordizájnok. Még a minimalista és a skandináv lakberendezési stílusok a visszafogottságról szólnak, addig a retró stílus követői bármit megtehetnek. Bátran használjunk erős színeket, mintákat, különféle anyagokat, kiegészítőket. A retró nem egyenlő a kopottsággal, persze menő egy-egy vintage elem elrejtése a színkavalkád közepén, de nem ez a trend fő mozgatórugója. Sokkal inkább fókuszál az erős színekre, a minták keveredésére, és az anyagok újragondolására.

Skandináv stílus

A skandináv stílus a minimalizmus kistestvére. Szintén a letisztult, tiszta forma- és színvilág jellemzi, viszont itt sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak az igazán világos színek, mint a minimalista stílusnál. Ennek oka, hogy a skandináv világban igen kevés a napfény ezért a lakók igyekeznek minden apró napsugarat megfogni, ezt pedig a világos színekkel tudják legjobban kivitelezni. Főként a fehérrel apellálnak, hiszen ez veri vissza legjobban a napfényt, így ezzel lehet a legvilágosabb otthon teremteni. Azonban már túl vannak azon, hogy csak a falak legyenek fehérek, a nagyobb bútorok és a kiegészítők is gyakran kerülnek ebben a színben a lakásba. A finom árnyalatok mellett az otthon hangulatát pedig a természet elemei adják meg, hiszen a skandináv stílus főként a természetből merít erőt.

Art Déco stílus

Az art déco a luxus és a csillogás szerelmeseinek szól. Ha a stílusra gondolunk, akkor egy 20. század eleji hotelbár jut eszünkbe a vörös szőnyeggel, a fénylő kiegészítőkkel, a csillámló fém alapokon függeszkedő kristály csillárokkal és a csodás ruhákkal, amikhez elengedhetetlen volt a gyöngysor, az uraknál pedig a szivar. Az eredeti stílus az 1920-as évekbeli Amerikából indult ki, amikor is igyekeztek eltávolodni a viktoriánus, és a szecesszió adta túldíszítettségtől. A fényűzéstől ugyan távolodó, de nem kevésbé nemes dizájn viszonylag hamar meghódította Európát is ezzel együtt pedig az itthoni lakberendezési stílusok között is hamar megtalálta a helyét, és a mai napig az egyik kedvencünk.

A DodoHome kínálatában minden bútort és kiegészítőt megtalálsz az igazán stílusos otthon kialakításához.