Minden kaszinójátékos nyerni szeretne, függetlenül attól, hogy kezdő vagy szakértő. Ahhoz, hogy növelje nyerési esélyeit és javítsa játékélményét, meg kell értenie a kaszinójátékok volatilitásának mechanizmusát. Érdemes megnézni a Kaszinók online oldalon a legjobb online kaszinókat, ahol alacsony volatilitású játékokat játszhatsz azonnal.

Mi az a volatilitás?

A volatilitás a kaszinójátékok nyereménykifizetéseinek gyakoriságára utal a standard nyereményméret mellett. Például egy magas volatilitású nyerőgép hatalmas nyereményeket fizet, de nem gyakran. Az alacsony volatilitású nyerőgépek viszont kis nyereményeket fizetnek, de gyakrabban.

Ha például 100 dollárt rögzítesz egy alacsony volatilitású online nyerőgépben, és húsz 5 dolláros pörgetést játszol, a gyakori nyeremények 1 és 10 dollár között mozoghatnak. Előfordulhat azonban, hogy 1000 dollár értékű 5 dolláros pörgetést kell elköltened anélkül, hogy bármit is nyernél. Másrészt viszont a 200. pörgetéseddel 2500 dollárt is nyerhetsz.

Hogyan hat a volatilitás a játékosokra?

Használjuk a nyerőgépeket fókuszként. Az első dolog, amit figyelembe kell vennünk, amikor a volatilitás játékosokra gyakorolt hatását vizsgáljuk, az RTP. Egy magas VI besorolású nyerőgépnek magasabb lehet az RTP százaléka, mint egy alacsony VI besorolásúnak. Ennek oka a nagyobb kifizetések miatt van.

Mindazonáltal a folyamatos nyerés izgalma nincs jelen az alacsony VI besorolású játékoknál. Az alacsony volatilitású kaszinójátékoknál azonban megvan az izgalom és az állandó kifizetés.

Top 3 alacsony volatilitású kaszinójáték

A kaszinók nem teszik közzé játékaik volatilitását. Ezért előfordulhat, hogy nehezen tudja megismerni egy játék valódi VI minősítését. Egy egyszerű online kereséssel azonban számos játékról pontos indexet kaphatsz. Íme a legjobb alacsony volatilitású játékok.

#1: Baccarat

Ez az egyik legalacsonyabb volatilitású játék, amit bármelyik kaszinóban találsz. A bakkarátban három tét van – a tie-bet, a játékos keze és a bankár keze. A legbiztonságosabb a házra fogadni, mivel a bankár keze előnyben van, és az esetek 50,68%-ában nyerhet.

#2: Pai Gow póker

Bár nem olyan népszerű, mint a baccarat és más pókerjátékok, a Pai Gow Poker alacsony volatilitással rendelkezik, ami 30,39%-os nyerési esélyt biztosít. A játékmechanizmus lényege, hogy az osztó hét lapot oszt a játékosnak, egy ötlapos és egy kétlapos kézzel. A cél az osztó legyőzése mindkét kézzel. A vereség esélye mindkét kéznél alacsony, 29,12%.

#3: Heads-Up póker

A hagyományos pókerrel ellentétben, mint például a Texas Hold’em vagy az 5 lapos ingázás, a Heads-up pókerben egy játékos ellen versenyezhetsz készpénzes játékban vagy sit-and-go formátumban. Egy sit-and-go heads-up játékban 50% esélyed van legyőzni az ellenfeled, ami azt jelenti, hogy az esetek 50%-ában nyersz.

Következtetés

Az alacsony volatilitású játékok élvezetes szerencsejátékot nyújtanak, és nagyszerű módja annak, hogy megvédje a bankrollját. Azonban meg kell értened, hogy bár az alacsony volatilitású játékokkal folyamatosan nyerhetsz, idővel mindig a ház nyer, mivel több leosztást játszhatsz. Ezért azt javasoljuk, hogy felelősségteljesen játsszon.

Címlapkép: Illusztráció/(Getty Images)