Fotó: egrivizilabda.hu

Végig vezetve, tanári védekezés mellett sikerült legyőzni a Szolnokot.

Ennél nagyobb tét mellett elképzelni sem lehetett volna az OB I-es bajnokság középszakaszának záró fordulóját. Mindössze két pont, ennyi állt különbségként a hazai pályán szereplő ZF-Eger, valamint ellenfele, a felsőházat vezető Szolnoki Dózsa-Közgép VSC között.

Nyerni kellett tehát a középszakasz első helyének megszerzéséhez. Alig, hogy elhozták a labdát az egriek, mindjárt Hárai Balázs szerzett vezetést csapatának.

Ezt követően a várakozásoknak megfelelően, a védekezéseknél komoly őrizet mellett folytatódott az összecsapás. Pedig a vendégek is támadhattak emberfórban, de ekkor még minden párharcot Braniszlav Mitrovics nyert. A másik oldalon rosszabbul állt a védési mutató, pláne, amikor Borisz Vapenszki távolról kínálta meg Nagy Viktor kapuját (2-0).

Fotó: egrivizilabda.hu

Könnyen lehetett volna háromgólos is a hazai előny, ám Dabrowski Norbert időkérését követően nem sikerült betalálni a létszámfölényes szituáció végén. Egyáltalán nem volt mindegy, hogy 3-0, vagy 2-1, viszont ez nem kívánságműsor, Ugo Crousillat pedig hét perc múltán szerezte meg a bajnok első gólját.

 

A vége egészen sima lett, nem gondoltuk volna, hogy ennyire, de a találkozó teljes egészét tekintve, teljesen jogosan és megérdemelten nyert a ZF-Eger. A sárga-kékek ezzel nem mellékesen meg is nyerték a bajnokság középszakaszát, vagyis a rájátszás során mindenkivel szemben meg lesz a pályaelőny.

A mérkőzés részleteiért és a mestermérlegért klikkelj az egrivizilabda.hu portálra. 

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)