Csütörtökön 7 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 3 műszaki mentést 8 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Menet közben kigyulladt egy jármű hajnalban Hevesen, az Egri utcában. Az autó utasai ki tudtak szállni a kocsiból. A hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vízsugarakkal eloltották a tüzet, majd az útról letolták a járművet. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Kora reggel egy őz szorult egy ingatlan kerítésébe Vécsen a Széchenyi István úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók erővágót és kéziszerszámokat használva, sérülés nélkül szabadították ki az állatot. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi ház szobájában tegnap délután Hevesen a Kolozsvári utcában. A város katasztrófavédelmi őrsének hivatásos tűzoltói méréseket végeztek és kimutatták a gyilkos gázt az ingatlanban. A gázszolgáltató egy veszélyes gázkészüléket kizárt a szolgáltatásból, a ház továbbra is fűthető maradt. A jelzésnek köszönhetően senki nem szenvedett mérgezést. 

Beleakadt egy darus jármű daruja az út felett húzódó hídba délután Hatvanban, a Robert Bosch úton. A jármű a hidat megrongálta, arról fémlemezek lógtak az úttest fölé. A város hivatásos tűzoltói két gépjárművel vonultak az esethez, létrás járműről, roncsvágóval távolították el a veszélyes lemezeket. Az eset során senki nem sérült meg. 

Száraz növényzet égett Tarnalelesz és Szúcs között délután a 25-ös főút mellett. A pétervásárai hivatásos tűzoltók oltották el a százötven négyzetméternyire kiterjedő lángokat. 

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy több mint harminc négyzetméteres melléképület tegnap este Abasáron, az Aba téren. A gyöngyösi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók három gépjárművel vonultak a helyszínre. Tíz hivatásos és tíz önkéntes tűzoltó három vízsugárral fékezte meg a lángokat, majd az utómunkálatok során eloltották a parázsló, izzó részeket. A tűzben senki nem sérült meg. 

Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Címlapkép: Illusztráció