Hosszú, türelemmel viselt betegség után 65 éves korában elhunyt dr. Harcsa Eleonóra belgyógyász, diabetológus, klinikai farmakológus főorvos, a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház nyugdíjas rendelőintézeti igazgatója.

Dr. Harcsa Eleonóra 1982-ben a Debreceni Orvostudományi Egyetemen diplomázott és mindvégig a Markhot Ferenc Kórházban gyógyított, kezdetben  a II. Belgyógyászati osztályon, majd a belgyógyászati  és a diabetes szakrendelésen. 2006 óta a járóbeteg-szakellátás igazgatói feladatait látta el nyugdíjazásáig a belgyógyászati, illetve diabetes gondozói rendelések mellett. Tagja volt a  kórházon belül az Intézeti Kutatásetikai Bizottságnak és a Tudományos Bizottságnak. Kuratóriumi elnöke volt  a „Tüdőgyógyászati Alapítvány”-nak, kuratóriumi tagja az „Egri Radiológia Támogatására Alapítvány”-nak. Több tudományos konferencia szervezésében vett részt. Számos tudományos előadást tartott. Tagja volt a Magyar Diabetes Társaságnak, részt vett a Cukorbetegek Egri Egyesületének munkájában, szervezte a lakossági szűréseket. Szakmai munkásságáért több elismerést kapott, többek között a  „Kelet-magyarországi Diabetológiáért”  és Életmű Díjat.

Dr. Harcsa Eleonóra főorvos szakmai tudásával, közösségteremtő képességével példamutató módon segített embertársain, betegein, kollégáin.  

A Markhot Ferenc Kórház fájó szívvel búcsúzik Főorvosnőtől, a köztiszteletben álló munkatárstól, baráttól.

Emlékét kegyelettel megőrzi az intézmény közössége.

Nyugodjon békében !

Marhot Ferenc Kórház