A hétvégén 20 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 15 műszaki mentést 15 hivatásos, 2 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Délelőtt Verpeléten a helyi önkéntes tűzoltók a kerékpárútról távolítottak el egy veszélyesen megdőlt fát.

Délután az egri hivatásos tűzoltók Kál határában egy kútba esett macskát mentettek ki köteleket használva. 

Kora este a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyösön, a Bugát Pál téren egy autót áramtalanítottak, amely az oszlopnak ütközött. A balesetben senki nem sérült meg. 

Este kigyulladt egy autó motortere Turán, az Iskola utcába. A tüzet a hatvani hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg. 

Vasárnapi kiemelt események:

Délután a pétervásárai hivatásos tűzoltók Erdőköveseden a mentőknek segítettek egy ingatlanba bejutni.

Kora délután a hatvani hivatásos tűzoltók egy, az M3-as autópályán és Turát Hatvannal összekötő úton történt baleseteknél áramtalanítottak összesen három autót, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Délután letért az úttestről, majd a tetejére borult egy személykocsi a Bélapátfalvát és Szilvásváradot összekötő úton. A két utas saját erejéből el tudta hagyni a járművet, amelyet a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók kerekeire állítottak, majd áramtalanítottak. A balesetnek nem volt sérültje.

Késő este a füzesabonyi hivatásos tűzoltók a Füzesabony és Besenyőtelek közötti úton áramtalanítottak két balesetes autót, a helyszínen senki nem sérült meg.

A csapadékos időjárás miatt vármegyénk tűzoltói négy alkalommal avatkoztak be. Egy megdőlt villanyoszlopnál az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig a helyszínt biztosították, egy családi ház tetejét átmenetelig kijavították, megelőzve a nagyobb károkat, két helyszínen pedig felgyülemlett vizet szivattyúztak. 

Fotó: Kuli József tűzoltó főtörzsőrmester


Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság