Az arcon megjelenő nemkívánatos szőrszálak kellemetlenséget tudnak okozni. A férfiak ezt borotvával könnyedén meg is oldják. A hölgyek az arcukon megjelenő nemkívánatos pihék eltávolítására tartósabb és hatásosabb megoldásokat keresnek. Vannak olyan nők, akiknél ez nem okoz gondot, hiszen ezek a vékonyka kis szőrszálak alig láthatók. Akadnak azonban kevésbé szerencsések is, akiknek az arcszőrzet kellemetlenséget jelent, és mindent megtennének annak érdekében, hogy megszabaduljanak tőle. Diszkomfortérzetüket általában az ajak felett megjelenő vékony, de mégis észrevehető szőrszálak okozzák. A nemkívánatos pihék ritkábban ugyan, de az állon és a homlokon is meg szoktak jelenni.

Mindenki, aki ezzel a kellemetlenséggel küzd, leginkább örökre megszabadulna tőlük. Különböző kozmetikai szalonok rendelkeznek is olyan szolgáltatásokkal, amelyeket, ha többször igénybe is veszünk, képes bizonyos mértékig megszabadítani minket ezektől a szőrszálaktól. Ez természetesen időt és pénzt is igényel, és nincs mindenkinek lehetősége igénybe venni ezeket a kezeléseket.

Az arc epilátor egy olyan kompakt kis eszköz, amely biztonságos, gyors és hatásos szőrtelenítést tesz lehetővé. A készülék gyökerestől távolítja el a szőrszálakat, és ezek újranövése hosszabb időt vesz igénybe. A végeredmény pedig sima bőr és ragyogó arc.  Az arc epilátorok kialakításának köszönhetően, tökéletesen megfelelnek a szemöldök formázására is. A keskeny fej kiválóan képes követni arcunk vonalát, így tökéletes eredményt hagy maga után.

De hogyan is működik ez a szépségápolási eszköz?

Ez az eszköz kis forgó fejjel van ellátva, amely sok kis csipeszt tartalmaz. Ezek mozgása teszi lehetővé, hogy akár 2-4 hétre is megszabaduljunk a nemkívánatos szőrszálaktól.  Kialakításának köszönhetően úgy foghatjuk, mint egy szempillaspirált. Keskeny epiláló feje pedig lehetővé teszi, hogy a nehezen hozzáférhető területeket is gond nélkül simává varázsoljuk. Az epilátoron lévő csipeszek még a legrövidebb és legvékonyabb szőrszálakat is el tudják távolítani, amire a hagyományos csipesz nem képes. A csipesszel való szőrtelenítés sokkal több időt vesz igénybe, és nem is mondható olyan alaposnak, mint amire az arc epilátor képes. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem végezhetjük el ezt a feladatot egy hagyományos test epilátorral.  Az arc bőre különösen érzékeny, ezért olyan erősséggel, mint amivel egy test epilátor rendelkezik, nagyon fájdalmas lenne ezeket a területeket szőrteleníteni. Arról nem is beszélve, hogy annak mérete miatt sem tudnánk kellőképpen használni.

Az arc epilátorok azért annyira előnyösek, mert kicsi és vékony fejük lehetővé teszi, hogy arcunk minden részén, a felső ajak felett, az állon vagy a szemöldök tájékán is alapos szőrtelenítést végezzünk. Ezek általában elemmel működnek, így teljesen kényelmes használatot tesznek lehetővé, bárhol és bármikor igénybe vehetjük őket.  Az epilátorral történő szőrtelenítés után a visszanövő szőrszálak puhábbá és vékonyabbá válnak. A készülék alakja olyan, mint egy szempillaspirál, így a legkisebb táskában is elfér. A hozzátartozó védőburok pedig a higiéniáért felelős. További előnyük, hogy vízállók. Ez azért nagyon hasznos, mert a nedves arcon végzett epilálás kevésbé fájdalmas. Ilyenkor a szőrszálak és a bőrünk is megpuhul, és könnyebben tudunk megszabadulni tőlük. A kínálatban olyan készüléket is találhatunk, amelynek csipeszes feje pórustisztító kefére cserélhető. Ez igen alapos arctisztítást tesz lehetővé. Az arc epilátorok használata valóban nagyon kényelmes és hatásos!