A hétvégén 10 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 4 műszaki mentést 7 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események:

Reggel Egerben a Mátyás Király úton két személyautó ütközött. A város hivatásos tűzoltói az egyik járművet áramtalanították, majd a forgalmat akadályozó járműveket az útról letolták. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Délelőtt a hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói Boconádon, az Ady Endre utcában húsz négyzetméteren égő száraz növényzet tüzét oltották el.

Az Atkár és Csány közötti úton fának ütközött egy autó délelőtt. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, a mentők az autó vezetőjét könnyű sérülésekkel kórházba szállították. 

Délelőtt Gyöngyösön a Hanisz Imre téren egy lakás konyhájában a tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg. A tűz miatt nagy füst keletkezett, a helyiség redőnye a hőtől megolvadt. A lakónak sikerült a tüzet eloltani, a város hivatásos tűzoltói ellenőrizték a ház többi lakásását, melyekre a lángok nem terjedtek át. A tűzben senki nem sérült meg. 

Este egy ház pincéjében szemét égett Lőrinci Mátra utcájában. A hatvani hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg. 

Vasárnapi események:

Autóval ütközött egy személyvonat délután Mónosbélnél, a Tardosi Kőbányák vasúti útátjáróban. A vonat a kocsit csaknem negyvenöt méteren maga előtt tolta. Az egy vagonból álló vonaton ketten és az autóban is ketten utaztak. A bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók egy másik szerelvény segítségével eltávolították az autót a sínekről, majd a mentőszerelvény elvontatta a személyvonatot. Az autó utasai könnyű sérüléseket szenvedtek, a vasúti sínek nem károsodtak. 

Két személygépkocsi karambolozott délután Füzesabonyban, a Fácános úton. Az autókban összesen négyen utaztak. A füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók áramtalanították, majd eltávolították az úton lévő járművet, a másik kocsit pedig kitolták az árokból. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Fotó: Bélapátfalvai ÖTP