SZOROS VOLT A KÜZDELEM SZEGEDEN.

Hosszú percek mezőnyjátékával, eredmény nélkül, egy-egy kiállítással kezdődött Szegeden a mérkőzés.

A gólcsendet Sánta találata törte meg, aki centerből volt eredményes, 1:0. Török Béla, azonnal válaszolt, 1:1. Baksa Benedek, a frissen válogatott behívót kapó fiatal tehetség jelezte, hogy győzni szeretnénk, s akciógólt lőtt, 1:2. Ezzel zárult az első negyed, ami kiélezett csatát hozott.

Több lehetőséget is kihagytak az egriek a második negyed kezdetén, de a hazaiak sem igen tudtak mit kezdeni a védekezésükkel.

Két egykori egri színeket képviselő játékos hozta össze a szegediek egyenlítő gólját. Kiss Csaba játszotta meg centerben Sánta Dánielt aki a hálóba lőtt, 2:2. Krémer hárította Kiss Csaba lövését, majd újra az egri kapus volt a főszereplő, amikor Boros próbálkozását ártalmatlanította. Rögtön utána emberelőnybe kerültünk.

Kiélezett küzdelem várt az egriekre Szegeden – Fotó: Lénárt Márton

Petrovai Márton időt kért, mert már ekkor látszott, hogy a gólszegény mérkőzésen minden találatnak nagy jelentősége van. A megbeszélés igazán remekül sikerült, mert Lőrincz Bálint a hálóba vágta a labdát, visszaszerezve újra a vezetést, 2:3.

Aztán Murisic  – akivel egyébként sem bírtak a hazai védők -, harcolt ki büntetőt, amit Lőrincz Bálint értékesített, 2:4. Szalai akciógóllal jeleskedett, amivel már elhúztunk, 2:5. 

Az izgalmas, nehéz küzdelmet hozó utolsó két negyedért és a mestermérlegért kattintson az egrivizilabda.hu cikkére.

Írta: Kis Szabó Ervin

Címlapfotó: Lénárt Márton