Fiatalos lendülettel, mérnöki precizitással és a vízilabda iránt érzett szeretetével és alázatával érkezett haza Kovács Cs. Tamás.

Az új ügyvezető az egrivizilabda.hu hírportálnak elmondta: Szécsi Zoltán elnök úr munkáját már a 2018-as megválasztását követően elkezdte segíteni. Akkor, mint a klub Felügyelő Bizottságának elnöke vett részt a munkában. Egészen 2020. októberéig ebben a minőségben dolgozott, majd jött a felkérés elnök úr részéről, hogy ügyvezető igazgatóként segítse a mindennapokat.

Kovács Cs. Tamás hangsúlyozta: az elmúlt két év során igyekezett rendelkezésre állni, amiben tudta segítette az elnök teendőit, így nem ismeretlen helyzetbe került.

Felidézte: ebben a pozícióban eddig Szabó Ervin végezte kiválóan a teendőit a mindennapokban, azonban ő más kihívásokat kapott. Kiemelt területen kell helytállnia mint sajtófőnök, hiszen egy teljesen új kommunikációt kezdtünk el felépíteni, amiben rendkívül összetett és nélkülözhetetlen feladata van. Ervinnek és Sütő Gergőnek, kommunikációs szakemberünknek köszöni a hozzáállását, példaértékű módon teljesítenek az elmúlt időszakban – szögezte le.

Kovács Cs. Tamás kiemelte: az egri műhely a vízilabda bölcsője nem csak hazánkban, hanem nemzetközi szinten ezért vissza kell térni erre az útra, hiszen professzionális edzők, kiváló irodai munkatársak, infrastruktúra lehetősége a klub rendelkezésére áll. Nehéz lenne felsorolni hány magyar bajnok, válogatott klasszis, kiváló OB I-es játékos került ki az egri medencékből – fogalmazott.

Sokszor hangoztatjuk, hogy igazi, családias hangulat határozza meg a mindennapjainkat, ezt kifejezetten erősíteni szeretném. Célom, hogy minden egri gyerek vízilabdás akarjon lenni – emelte ki az ügyvezető.

Kovács Cs. Tamás arról is beszélt: egy olyan helyen, ahol kiváló szakemberek irányítják az edzéseket, ahol a legkisebbekkel gyakorol a felnőtt példakép, ahol akár két háromszoros olimpiai bajnok mutat meg egy két trükköt a kicsiknek. Mint fogalmazott: büszke arra, hogy Biros Péter irányítja a szakmai munkát, kevés klub mondhatja el magáról, hogy a világ valaha volt legjobbjai ott dolgoznak. Elmondta: nem kis munkába fogtak, hiszen a Bárány Uszoda kiesése az elmúlt években rányomta a bélyegét az utánpótlásra. A cél, hogy újra mi legyünk a legnépszerűbb állomás a sportágválasztás előtt álló családoknak – fogalmazott Kovács Cs. Tamás

Forrás: egrivizilabda.hu

Kiemelt kép: Lénárt Márton