Fotó: Lénárt Márton
Fordulatos meccsen, a végletekig kiélezett küzdelemben szerzett hihetetlenül fontos három pontot a Szolnok otthonába szereplő ZF-Eger férfi együttese.

Az első negyedben felváltva estek a találatok, a sorminta alapján úgy, hogy a házigazda vezetést szerez, aztán jön az egyenlítés. Egészen a tízedik percig így is ment minden, ekkor azonban a 3-3-as állást Uros Csucskovics módosította egy nagy átlövéssel, ami a kapufa segítségével jutott túl a képzeletbeli gólvonalon.

Előny itt, két támadáson belül aztán két szintén korábbi egri játékos, a hevesi megyeszékhelyen nevelkedett Zalánki Gergő, majd Bátori Bence fordította meg ismételten az eredményt. A két találat között négyszer indult újra a vendégek támadóideje, sajnos azonban nem sikerült újból megtalálni a labda útját a hálóba.

Aaron Youngernek bezzeg megint nem kellett sok. Megint, ugyanis az első negyedben is lőtt egy olyan akciógólt, mint a másodikban, ami pedig már azt jelentette, hogy először vezet valamelyik csapat kettővel (6-4). Kezdett rosszul alakulni a mérkőzés, a félidőig ugyanis több emberelőnyt is elpackáztak az egriek, és nem igen engedett a Szolnok plusz kettes előnyéből.

Féltvánál mégis mínusz egynél fordulhattak a sárga-kékek, köszönhetően egy Lőrinc Bálint által elengedett bombának. Az első két játékrész alapján egyébként kiválóan tartotta magát a ZF-Eger, viszont a hét kapott gól egy félidő alatt, elég soknak tűnt. Az aggodalmaink pedig már csak emiatt is megfogalmazódhattak, hiszen tudjuk jól, olyan rangadót ritkán nyernek az egriek, amikor nagyon sok gól esik.

Az izgalmas befejezésért klikk az egrivizilabda.hu portálra.

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 7. forduló
Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger
10-11 (3-3, 4-3, 1-1, 2-4)
Szolnok, Vízilabda Aréna, 700 néző.
V.: Sztavridisz (görög), Naumov (orosz).
LEN-Delegátus: Lonzi (olasz).
SZOLNOK: Kardos – Zalánki 3, Prlainovics 1, Bátori 2, Gocics, Mezei, Jansik D. Cs.: Nagy V. – Younger 3, Csuk 1, Kis G., Alekszics. Edző: Cseh Sándor.
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B. 1, Csucskovics 1, Rasovics 3, Vlahopulosz, Hárai 1, Hosnyánszky 2. Cs.: Angyal 3, Avramovics, Kovács Gergő, Bedő, Decker Á. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 10/4. ill. 11/5.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Decker Á. a 26., Csucskovics a 30., Alekszics a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 3-2, 3-4, 6-4, 7-5, 7-7, 8-7, 8-9, 9-10, 10-11.