Hivatalos: Ismét Eger nyitja a raliszezont

Sport
Fotó: sziakomarom.sk
Bár tavaly kétséges volt, hogy egyáltalán megrendezik-e az Eger Rallye-t, az idei év elején elfogadott 2018-as versenynaptár szerint biztos, hogy az országos ralibajnokság nyitófutama Egerben lesz.

Hosszú évekig az Eger Rallye jelentette az Országos Rallyebajnokság nyitányát. Ez volt az a verseny, amin sokan új autóval, új felállásban indultak, egy hosszú téli szünet után.

2017-ben azonban Miskolcon indult a szezon, az egri verseny nem szerepelt a versenynaptárban, de aztán  -ahogy azt mi is megírtuk korábban – a Budapest Rallye elmaradását követően, szezonzáróként mégis Eger környékére látogatott az ORB mezőnye. Bár addigra a bajnoki címek ugyan eldőltek, azért erős mezőnyre és izgalmas szezonzáró futamra számíthattunk. A futamot a Vincze Ferenc – Bazsó Attila kettős nyerte.

A jó hír az, hogy folytatódik a hagyomány: 2018. március 23-a és 25-e között ismét Eger nyitja meg a hazai raliszezont. A szervezők tájékoztatása szerint ezúttal nemcsak a rajt-, hanem a cél ceremóniát is a Dobó téren rendezik.