A Hevesi Járási Ügyészség két bűnügyi őrizetbe vett tolvajt is soron kívül bíróság elé állított a napokban. Az ügyészi részvétellel tartott tárgyalásokon mindkét büntetőeljárás jogerősen befejeződött.

Az egyik esetben az ügyészség magánlaksértés bűntettével, valamint többrendbeli üzletszerűen és részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével vádolta azt a 22 éves, büntetett előéletű elkövetőt, aki idén januárban Átányban több lakóházba is jogtalanul behatolt. Ennek során a sértettektől hússal és zöldségekkel teli fagyasztóládát, centrifugát, akkumulátort, vagy akár fűrészbakot lopott, valamint két ingatlan esetében eltulajdonította az azokat övező drótkerítés egy-egy szakaszát.

A másik ügy 45 éves gyanúsítottja ugyancsak az idei télen szerszámokat, horgászfelszerelést, réz kábeleket, és gépkocsi alkatrészeket vitt el különböző hevesi házak melléképületeiből, továbbá ellopott egy kerékpárt, sőt volt olyan is, hogy az egyik helyről magával vitte a szemeteskukát. Őt az ügyészség szintén többrendbeli üzletszerűen és részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével vádolta meg.

A gyanúsítottakkal szemben a bíróság – az ügyészi indítványokkal egyezően – halmazati főbüntetésként mindkét ügyben egy év időtartamú börtönt szabott ki.

Heves Vármegyei Főügyészség/Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész