Miért váltják fel a konyhai üvegpanelek egyre inkább a hagyományos csempéket? Ennek több oka is van. Először is, gyorsan felszerelhetők. A hagyományos csempékkel ellentétben, melyek a beépítés előtt speciális előkészítést igényelnek (megfelelő szín és fugaszerkezet), a wallularia konyhai üveglapok egy óra alatt beépíthetőek. Nincs szükség fugázóhabarcsot választani, elegendő a szilikon kiválasztása, ami illeszkedik a falak színéhez. A csempék száradási ideje több nap, egy konyhai panel száradási ideje üvegre felhelyezve 1-2 nap. Ez a megoldás jelentős időt és munkát takarít meg.

Miért váltják fel a konyhai üvegpanelek egyre inkább a hagyományos csempéket? Ennek több oka is van.

Először is, gyors felszerelési idő. Ellentétben a hagyományos csempével, amely speciális előkészületeket igényel a beépítés előtt (a hézagok megfelelő színe és szerkezete), a konyhai panelek üvegre szerelése egy óra alatt történik. Nincs szükség fugázóhabarcsot választani, elegendő a szilikon kiválasztása, ami illeszkedik a falak színéhez. A csempék száradási ideje több nap, egy konyhai panel száradási ideje üvegre felhelyezve 1-2 nap. Ez a megoldás jelentős időt és munkát takarít meg.

Másodszor – tartósság és megbízhatóság

A hagyományos konyhai csempék gyakran megrepednek vagy leperegnek, ha erősebb ütés éri őket. A legrosszabb az egészben, hogy ritkán lehet cserélni vagy javítani. Az üveges konyhai panelek 4 mm vastag edzett üvegből készülnek, ami nagyon ellenáll a magas hőmérsékletnek, a karcolásoknak és repedéseknek (ami nem jelenti azt, hogy ilyen helyzet nem fordulhat elő, de sokkal ritkábban fordul elő, mint a csempe esetében ).

Harmadszor – ellenálló a porral, zsírral és egyéb szennyeződésekkel szemben.

Emlékezzünk vissza, milyen nehéz megtisztítani a gáztűzhely vagy mosogató mögött található csempéket. A csempéken vagy falpaneleken leülepedő por mellett gyakran leülepednek a sütésből származó zsíros maradványok vagy szószmaradványok. Ezt nem lehet megakadályozni, de az üveglapokat mindenképpen könnyebb tisztítani, mint a csempéket. Csak időnként törölje le őket egy nedves ruhával. Az üveglapok hőállóak is, ami azt jelenti, hogy az üveglapot a főzőlap mögé kell helyezni.

Negyedszer – esztétika. Sajnos a színek és a minták megválasztása terén a csempe már a kezdetektől fogva alulmarad a falpanelekkel szemben. A konyhai panelek grafikája teljesen szabadon és korlátlanul választható. A megrendelő által megadott fotó alapján is készíthető egyedi konyhapanel. Ez lehetővé teszi, hogy életed egy fontos pillanatát ne csak fényképen örökítsd meg. Ez a megoldás határozottan érvényesül a modern dekorációs megoldások mellett, ezek közé tartoznak az üveg konyhai panelek.

Faldísz kínálatunkban inspirációkat és eredeti konyhai paneleket talál üvegre – a legnagyobb 140×70-es méretben: Ha a belső tér gyors és hatékony megváltoztatásában gondolkodik, a konyhai panelek remek alternatívát jelentenek a hagyományos csempe helyett – megvilágítja és optikailag megnöveli a kis konyhát, és egyedi karaktert ad a nagy konyhának. 

A tavasz a változás ideje – készítsd fel a falakat a következő hónapokra!