A szombat reggelre virradó éjszakai heves esőzést követően közel száz bejelentés érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveleti irányítási központjába.

A tűzoltók segítségét jellemzően vízeltávolításhoz kérték a megye közel tíz településéről.  Az összegyűlt víz házakba, pincékbe, garázsokba folyt be; a vízfolyások megáradtak, visszaduzzadtak, továbbá a hegyekről lezúduló nagy mennyiségű víz törmeléket hordott az utakra. Az erős szélben fák dőltek utakra, járdákra, lakóingatlanokra, telefon- és villanyvezetékekre. A heves megyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók szombat hajnaltól folyamatosan az ingatlanokban összegyűlt esővizet távolítottak el szivattyúkkal, Egerben, Felnémeten, Egerszóláton, Bükkszéken, Felsőtárkányban, Szarvaskőben, Sirokban és Egerbocson.

A védekezési és kárfelszámolási munkálatokat a helyi lakosság is segítette. Vasárnapra a viharral kapcsolatos bejelentések száma már jelentősen lecsökkent, néhány helyszínen a bükkszéki önkéntes tűzoltók szivattyúzták a házak pincéjében felgyülemlett esővizet, valamint hat esetben kellett veszélyes fát eltávolítani a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak Egerben, Noszvajon, Füzesabonyban és Tarnaőrsön.

Fotó: Papp László tű. őrm. – Egri HTP

A fotók megtekintése ITT

Forrás: Katasztrófavédelem