Mint a katasztrófavédelemtől megtudtuk vasárnap balesetek és viharkárok miatt sokszor riasztották  megyénkben a tűzoltókat.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi vasárnap kora délután a Kápolna és Tófalu közötti úton.

A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi vasárnap este az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán, a 96-os kilométernél, Nagyút térségében. A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. A balesetben senki sem sérült meg.

A vasárnapi vihar következtében keletkezett károk felszámolásához Heves megyében délután és este közel húsz alkalommal riasztották a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltóit, akik az önkormányzati és önkéntes tűzoltók segítségével főként veszélyesen megdőlt és útra, járdára kidőlt fák eltávolítását végezték el. Egerben, Gyöngyösön, Pétervásárán, Nagyvisnyón továbbá Mikófalva, Bélapátfalva, Szilvásvárad, Kápolna határában az erős szél fákat döntött meg, amelyek a jármű- vagy gyalogosforgalmat veszélyeztették. Hétfő reggelre az egységek a károkat motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével felszámolták, a beavatkozások során senki sem sérült meg.

 

Címlapkép: Archív fotó/MTI

Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság