Tragédia Egerben: Szörnyű halált halt egy férfi, miután egy egri kocsmában véletlenül lúgot ivott

Belföld
Tragédiával végződött a kocsmai meghívás – Képünk csak illusztráció

Igazságot szeretne szolgáltatni “tisztázatlan és ellentmondásos körülmények” között elhunyt édesapjának Baráz Imre, aki szerint a kocsma tulajdonosa a felelős a tragédiáért.

Számos panasz érkezett az utóbbi időben kisebb egri kocsmákkal kapcsolatban hírportálunkhoz, melyek arról szólnak, hogy rendszeresen “elfelejtenek” nyugtát adni a fogyasztásról, hitelre itatják és anyagilag gátlástalanul kihasználják ittas vendégeiket, hogy talpon maradjon az üzlet (erről még lesz szó a későbbiekben), most azonban a legszörnyűbb egri esetet ismertetjük, amely sajnos tragédiával végződött. 

A mai napig nem tudja megérteni és feldolgozni édesapja “tisztázatlan és ellentmondásos körülmények között” bekövetkezett kegyetlen halálát Baráz Imre, ezért hírportálunkhoz fordult segítségéért, hogy nyilvánosságot kapjon a tragédia. 

Édesapja, Baráz Imre András (†67) 2016. május 9-én egy egri belvárosi kocsma tulajdonosának invitálására, nyitvatartási idő alatt, egyedül bement egy italra annak kocsmájába. Személyiségi jogok miatt a tulajdonos kilétét és a kocsma nevét nem hozzuk nyilvánosságra a nyomozás jegyzőkönyvéből.      

A “szíves invitálás” azonban szörnyű tragédiával végződött. Mivel a tulajdonos nem tartott vele, Baráz Imre András egyedül, kiszolgálás és felügyelet nélkül bort kezdtett el keresni a kocsmában, majd rá is talált egy műanyag kannára, amelyben pirosas színű folyadék volt. A vendég beleivott a bornak vélt folyadékba, amely sajnos valójában maró hatású tisztítószer volt, így azonnal roncsolta a férfi nyelőcsövét, majd súlyos vérmérgezést és tömeges szervleállást okozott nála.

A férfit kórházba szállították, ahol hetekig lebegett élet-halál között, de végül akkora kárt tett a méreg a szervezetében, hogy leálltak a szervei és meghalt.

Az elhunyt áldozat fia sokáig vívódott magában, hogy a nyilvánosságra hozza-e a tragédiát, hiszen elmondása szerint senkinek nem akar ártani, de édesapja halálának körülményei annyira zavarosak és ellentmondásosak, hogy mégis felfedte hírportálunknak a tragikus esetet.  

Imre szerint édesapja háláláért egyértelműen a kocsma tulajdonosa a felelős, bár a nyomozást “bűncselekmény hiányában” – szerinte jogtalanul, igazságtalanul – megszüntették.

Mint fogalmazott: a nyomozás jegyzőkönyvében súlyos ellentmondások vannak, hiszen dacára annak, hogy a szakértők megállapították, hogy szabályt sértett a kocsma tulajdonosa, és nem az előírásoknak megfelelően, elkülönített, zárt részen tárolta a tisztítószert, mégis megszüntették a nyomozást, azzal az indokkal, hogy “a szabálytalan tárolás nem áll közvetlen összefüggésben a balesettel”. 

Állítását a jegyzőkönyv megmutatásával is alátámasztotta hírportálunknak, íme:

“A lúgmérgezés közvetlen oka az volt, hogy a férfi a tulajdonos tudta és engedélye nélkül akart bort fogyasztani és beleivott a pult mögötti padlón talált vegyszeres kannába” – szólt az indoklás.

Az elhunyt férfi fia azonban ezt az állítást visszásnak és igazságtalannak tartja, hiszen a jegyzőkönyvben is szerepel, hogy a kocsma tulajdonosa maga hívta meg egy italra Baráz Imre Andrást, mondván menjen be a kocsmájába egyedül, és szolgálja ki magát.

Imre szerint a tulajdonos a nyomozás megállapításaival ellentétben igenis felelős édesapja haláláért, mert felügyelet nélkül engedte be kocsmájába, és a megtévesztő, borra emlékeztető, pirosas színű vegyszeres kannát a “vendégek részére fenntartott részben”, hozzáférhetően tárolta.    

A fiatalember számára az is megdöbbentő és felfoghatatlan, hogy sem a mentősök, sem a kórház nem értesítette a rendőrséget a mérgezésről, így édesapja halála után ő volt kénytelen feljelentést tenni.  

Édesapám felső tápcsatornája roncsolódott, súlyos vérmérgezést kapott és több szerve is leállt – mondta el Imre fojtott hangon, elszoruló torokkal hírportálunknak.

Míg édesapja élet-halál harcot vívott, mindennap meglátogatta a kórházban, és nagyon várta, hogy az intézmény – ígérete szerint – elszállítsa a beteget konzíliumra és műtétek sokaságára a miskolci kórházba. Végül Miskolcról azt üzenték, hogy “nem érdemes odavinni, mert a férfi menthetetlen”.

Baráz Imre András végül többhetes kemény küzdelem után 2016. május 25-én elhunyt. 

Nagyon szívós volt édesapám, de végül belehalt sérüléseibe. Csak az vigasztal, hogy megváltás volt neki a hosszú és rettenetes szenvedés után a halál”

– mondta könnyeivel küszködve Imre, aki igazságot szeretne szolgáltatni édesapjának, mert szerinte gondatlanságból elkövetett emberölés történt.

Vélemény, hozzászólás?