Karácsony első és második napján tizenegy esetnél avatkoztak be vármegyénk tűzoltói. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett a műveletirányító ügyeletre.

Hétfői esetek:

Kora reggel egy adventi koszorú miatt keletkezett tűz Gyöngyösön egy sorház egyik lakásában. A koszorúról a tűz több berendezési tárgyra is átterjedt. A lángokat sikerült eloltani, a füsttel telítődött a lakást a város hivatásos tűzoltói szellőztették ki.

Délelőtt összeütközött négy személygépkocsi az M3-as autópálya 53-as kilométerénél Hatvan közelében. A hatvani hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, melynél beszorult személy nem volt. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett. 

Délután a lerakódott égéstermék izzott egy lakóingatlan kéményében Füzesabonyban, a Fecskekert úton. A város hivatásos tűzoltói a kazánból eltávolították az éghető anyagot, majd a kihűlt kéményt kitakarították. A lakók nem sérültek meg, villanykályhával tovább tudták fűteni lakhelyüket. 

Keddi kiemelt esetek:

Tíz négyzetméteres területen égett szemét délelőtt Tura Hősök útján. A hatvani hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Tűz ütött ki egy garázssor mögött lévő fabódéban délután Bélapátfalván, a IV. Béla úton. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg.

Tegnap délután ráfutásos balesetet szenvedett három személyautó az M3-as autópálya 55-ös kilométerénél, Hatvan közelében. A járművekben összesen hét ember utazott, mindenki ki tudott szállni. A hatvani hivatásos tűzoltók a műszaki mentés során az egyik autót áramtalanították, a balesetnek nem volt sérültje. Röviddel ezután a baleset helyszínének közelében újabb ráfutásos balesetet szenvedett három személyautó, az egység az esetnél szintén egy autót áramtalanított, az ütközés következtében egy ember könnyű sérüléseket szenvedett. 

Este árokba hajtott egy autó a 3-as főút 85-ös kilométerénél. A kocsi két utasa súlyos sérüléseket szenvedett, egyiküket a gyöngyösi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a járműből. 

Este egy túlhevült kazánhoz riasztották a bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltókat Szilvásváradon, a Széchenyi István utcában. Az egységek a berendezésben a túlnyomást megszüntették, senki nem sérült meg az eset során. 

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi este a 31-es főút 117-es kilométerénél, Átánynál. A hevesi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Este árokba csúszott egy kocsi az Egerbakta és Bátor közötti útszakaszon. Az autó útra lógó része akadályozta a forgalmat. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd autómentő segítségével az útról eltávolították a gépkocsit. A jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotó: Gyöngyösi HTP – Árokba hajtott egy autó a 3-as főút 85-ös kilométerénél

Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság