A WPC-teraszburkolatok nemcsak tartós szerkezetükből kifolyólag jelentenek előnyös megoldást, hanem a gyors és könnyű kialakításnak köszönhetően sokunk számára ideális lehetőséget is arra, hogy a megálmodott teraszunk megvalósuljon. A WPC-ből készült teraszburkolatot gyorsan és viszonylag kevés szerszámmal mi magunk is le tudjuk tenni, hiszen a lemezeket csak össze kell pattintani. Továbbá nem tartós szerkezetüknek köszönhetően hosszú élettartamra is számíthatunk.

Mi a WPC-teraszburkolat?

WPC egy kompozit-anyag, amely farostból, falisztből vagy bambuszból, melegen megmunkálható műanyagból és adalékanyagokból készül. A Wood Plastic Composite adja a nevét, és magában hordozza a fa és a műanyag előnyeit. A WPC-ben felhasznált adalékanyagoknak köszönhetően olyan további előnyös tulajdonságokkal látják el, amely ideálissá teszi a kinti tartós felhasználásra.

Miért jó a WPC-teraszburkolat?

Előnyös anyag mindhárom alkotóelemének köszönhetően. Magában hordozza a fa meleg hatását és szépségét, a műanyag rugalmasságát és a tartósságát. Az adalékanyagok révén pedig tűzállóvá, UV-rezisztenssé formálják, továbbá ezek az anyagok a rovarok, penész, nedvesség negatív hatásai ellen is védik. Ránézésre pont olyan gyönyörű, mint a fa, magas, mintegy 60%-os farost tartalommal rendelkezik. Rálépéskor meleg hatású, akárcsak a fa.

Továbbá kopásálló, nem rothad, nem gombásodik, nem eszi meg a szú, továbbá víz- és fagyálló, mivel nem szívja magába a vizet, ezért a jég nem képes megbontani az anyag struktúráját. Nem utolsó szempontként említjük meg azt is, hogy UV-álló, azaz hosszú ideig megtartja a színét.

Karbantartása, a fával ellentétben, amelyet legalább kétévente, de inkább évente le kell csiszolni és újra kell kezelni, abból áll, hogy időnként felmossuk.

Miért gyors megoldás a WPC?

A Csináld magad WPC teraszburkolat telepítése egyszerűbb, mint egy IKEA-ás bútor összeszerelése. Továbbá nincsen speciális szerszámigénye, csak össze kell pattintani a darabokat, nem kell különböző speciális csavarozó- és fúrógépekbe befektetni vagy éppenséggel szakember után várni.

Nem utolsósorban könnyű a szállítása, hiszen a 30×30 cm-es darabokat könnyedén bepakolhatjuk a legkisebb autó csomagtartójába is, azaz nem kell várnunk, amíg az eladó el tudja hozni a házunkig, 1-2-3 hét múlva.