Az elkövetővel szemben az Egri Járási Ügyészség vádat emelt.

A most 43 éves vádlott rossz viszonyban volt a sértettel, akiről azt gyanította, hogy meglopta őt. 2019. július 13-án délután a terhelt arról értesült, hogy haragosa egy bélapátfalvai sörözőben megfenyegette egy ismerősét, éppen a kérdéses lopás kapcsán.

Ezért úgy döntött, hogy gépkocsiba ül és a helyszínre siet, de ott már nem talált senkit. Viszont a posta előtti parkolóban meglátta a sértettet, ezért megállt és kiszállt a járművéből, miközben abból magához vette a nemrég vásárolt, gumilövedék kilövésére alkalmas, gépfegyvert utánzó puskáját, amivel szó nélkül rálőtt az utcán haladó emberre. A sértettet hat lövés találta el, öt a vállán, egy pedig a derekán. A gumilövedékek nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket okoztak.

A vádlott által használt gumilövedékes puska gáz- riasztófegyvernek minősül, az az adott helyzetben súlyosabb sérülés okozására nem volt alkalmas.

 

A járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja az elkövetőt.

A vádhatóság a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, emellett pénzbüntetést is szabjon ki a vádlottal szemben, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült bűnügyi költségek megfizetésére és kobozza el a puskát a hozzá való lövedékekkel együtt.

(Heves Megyei Főügyészség)