Az Egri Kulturális és Művészeti Központ ismertette  programsorozatát. Mutatjuk a részleteket.

2020. augusztus 5. szerda 19.00 / Nemzedékek tere 
FELSŐTÁRKÁNYI FÚVÓSZENEKAR KONCERTJE

Belakjuk a Felsővárost

 „Felsőváros csillagai” közösen a közösségért projekt keretein belül megvalósuló program. A részvétel ingyenes!

2020. augusztus 6. csütörtök 19.00 / Szmrecsányi Lajos Érsekkert – Zenepavilon
NYÁRESTI KONCERTEK – Back To Floyd

40 éves A FAL (The Wall) 

Az “egri Pink Floyd”-ként is emlegetett zenekar trió felállásban eleleveníti fel a legendás Pink Floyd hang és vizuális élményt.  A dob alapokat, fénytechnikát, vetítést és vezérlést is saját maguk készítik. A formáció a legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazza a hangzás tiszta, részletes, változatos és dinamikus megjelenítése érdekében. Új műsorukkal a 40 éve megjelent The Wall album előtt tisztelegnek. Tagok: Kiss Norbert – gitárok, ének, basszusgitár, dobprogramozás, VJ vetítés, vezérlés; Kiss Richárd – szintetizátor, ének, sampling, fénytechnika, vezérlés; Juhász Tibor – elektromos/akusztikus gitár, basszusgitár. A részvétel ingyenes!

2020. augusztus 13. csütörtök 19.00 / Szmrecsányi Lajos Érsekkert – Zenepavilon
NYÁRESTI KONCERTEK – Endless Project

A 2017-ben alakult Endless Project a kreatív energiáktól fűtött végtelen útkeresés manifesztációja. Alkotóelemei az Y-generáció néhol humoros, néhol kiábrándult, de mindenképp jóindulatú egyedei. Alapvető célkitűzésük a zenei határtalanság kitartó munkával és kísérletezéssel történő egységbe forrasztása. Szövegeikben törekednek az irodalmi igényességre, míg zenéjükben igyekeznek figyelmen kívül hagyni a műfaji korlátokat. Felfogásuk szerint szerzeményeik sohasem lehetnek túlontúl sokrétűek, hiszen ugyanaz az 5 ember játssza őket: Helli Niki ének, Kis Csaba gitár, Suha Tamás gitár, Czuczor Dániel gitár, Semperger Dávid dob. A részvétel ingyenes!

2020. augusztus 14. – szeptember 6. / EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház
Jégkorszak kiállítás

A Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállítása Egerben.

A globális klímaváltozás, napjainkban oly sokszor emlegetett és sokakat foglalkoztató jelenség. Vajon a közelmúltunk és főként a jövőnk alakításában mekkora és milyen szerepet játszik az ember? Valóban igaz, hogy jégkorszakban élünk? Milyen hatása volt a legutóbbi jégkorszaknak a környezetre? Milyen nyomait láthatjuk, érezhetjük még ma is? Mi vár ránk 100 év múlva? A Jégkorszak című kiállítás a téma körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott esetenként téves elképzeléseket tisztázza.

Különleges tárgyi anyagok, gerinces ősmaradványok, tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével részletezzük a legutóbbi jégkorszak, a Jégkor környezetre gyakorolt hatását, nyomait. Ismertetjük az utóbbi 2,5 millió év klímaváltozásait, a jégtakaró mozgását a kontinenseken. Sorra vesszük az állandóan változó, olykor szélsőséges környezeti feltételek között élő állat és növényvilág alkalmazkodási stratégiáit. Részletesen szólunk arról, hogy az ember természetátalakító tevékenysége mikor, milyen mértékben hagyott nyomot a Földön. A kiállítást a sok interaktív elem, a tudományos rekonstrukciók és a valódi ősleletek nagy száma teszi különlegessé.

A kiállítás megtekinthető szeptember 6-ig minden nap 9-18 óráig.

Belépő: 6 év alatt ingyenes

Diák és nyugdíjas igazolvánnyal: 900 Ft

Felnőtt: 1300 Ft

Családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek): 3000 Ft

2020. augusztus 19. szerda 18.00 / Nemzedékek tere
Szent istván ünnep

Ünnepi köszöntő, István-napi népzenei blokk, kenyérszentelés, néptánc műsor, „Ez itt az én hazám” – magyar dalok és slágerek, nyáresti piknik – szalonnasütési lehetőség zenével. A „Felsőváros csillagai” közösen a közösségért projekt keretein belül megvalósuló program. A részvétel ingyenes!

2020. augusztus 29-30. / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
XXIV. Egri Népzenei Gála

Kóta aranypáva nagydíjas verseny. A gálán hazai és határon túli aranypávás együttesek mérik össze tehetségüket. Az érdeklődők páratlan gálahangversenyen és szakmai fórumokon vehetnek részt. A belépés díjtalan!

2020. október 9-10. / EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház
Maratoni folkhétvége

További részletek később: ITT