Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség a családon belüli erőszak elkövetőjével szemben.

A Hatvani Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével vádolja azt a 47 éves férfit, aki hosszabb időn át megalázta és bántalmazta az élettársát Hatvanban.


A vádlott 2017 tavaszán ismerkedett meg a nála egy évvel fiatalabb sértettel, majd közöttük hamarosan szerelmi kapcsolat szövődött. Ezt a nő szülei ellenezték, mivel aggódtak a férfi erőszakos megnyilvánulásai és gyakori italozása miatt. A sértett ennek ellenére 2018 áprilisában a vádlotthoz költözött, akivel együttélésük során gyakran közösen italozott annak ellenére, hogy a férfi ezen alkalmakkor különösen agresszívvá vált vele szemben.


Még az összeköltözésük hónapjában, 2018 áprilisának végén a vádlott egy születésnapi összejövetelt követően rátámadt a sértettre, kiabált vele, és egy ollóval a kezében azzal fenyegette meg, hogy kiszúrja a szemét, vagy levágja az orrát, végül azonban csak a hajába nyírt bele. A hasonló cselekmények az elkövetkező hónapok során rendszeressé váltak, ám a nő annak ellenére sem szakított az élettársával, hogy az ittasan többször megütötte őt, egyszer pedig az utcán még a kerékpárjáról is lelökte.


2018 novemberében a férfi a közös lakásukban arra kényszerítette a sértettet, hogy térden állva kérjen tőle bocsánatot azért, mert szerinte megszegett egy korábban neki tett ígéretet. Ennek során a megalázott asszonynak tíz percen át kellett a földön térdepelnie. Nem sokkal ez után az élettársak már közösen italoztak egy kocsmában, ahonnan ittas állapotban hazafelé tartva a vádlott minden előzmény nélkül rátámadt a nála jóval gyengébb fizikumú nőre, akit két kézzel, ököllel ütlegelt mindaddig amíg élettársa össze nem esett az utcán. A földön fekvő sértettet a vádlott ezután még fojtogatta is, miközben összetörte a mobiltelefonját, melyen áldozata segítséget próbált hívni. A durva bántalmazásnak csak a közelben lakók határozott fellépése vetett véget. A sértett – aki ekkor súlyos sérüléseket szenvedett – ezt követően szakított a vádlottal.


A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén 3 év időtartamú – végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki a terhelttel szemben és ugyan ennyi időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától is.

Címlapkép: Illusztráció

Forrás: Heves Megyei Főügyészség