Paradigmaváltás: A sikerességet a megmentett életek számában lehet majd lemérni a miniszterelnök szerint

Belföld, Gazdaság, Kiemelt

Készüljünk fel arra, hogy a megbetegedések száma tovább fog nőni, de a sikerességet a megmentett életek számában lehet majd lemérni – nyilatkozta az M1-nek Orbán Viktor.

A miniszterlnök szombaton kifejtette: “Új haditervet dolgozott ki az ország a koronavírus legyőzésére, annyi előnyünk van tavaszhoz képest, hogy mostanra sikerült valamennyire kiismerni a járványt és az egészségügyi rendszer sem volt annyira felkészült mint most. “

Az illusztráció az M1 fotójából készült

Kiemelte: „Nem elég jól védekezni a megbetegedések és a halálozások számának tekintetében, ez nem elég, hanem eközben fenn kell tartani az országok és a gazdaságok működőképességét”.

Magyarországnak működnie kell! – fogalmazott a miniszterelnök. Kiemelte: a nemzeti konzultáció eredménye alapján azt várják a magyar emberek a kormánytól, a miniszterelnöktől, az egészségügyi rendszertől, a gazdaságirányításban résztvevőktől, hogy tartsák működőképes állapotban Magyarországot és ne engedjék, hogy a vírus megbénítsa az ország és a magyarok mindennapja.

Orbán Viktor arról is beszélt: amíg az időseket meg lehet védeni, addig az iskolákat is nyitva lehet tartani.

Elmondta: szankciókról is döntött a kormány: ha valaki egy boltban nem viseli a maszkot, ő és a bolt is kap büntetést, a boltos a második ilyen esetben figyelmeztetést kap, harmadszor már be fogják zárni az üzletet.

M1