Ezek a legfontosabb tudnivalók.

Mától már érvényesek azok a bérletek, amivel akár országszerte utazgathatunk kedvező áron. Az elsőként Orbán Viktor évértékelőjében bejelentett bérlettípusok 9450, illetve 18 900 forintba kerülnek, és a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV–HÉV vagy a GYSEV járatain korlátlan utazást biztosítanak a feltüntetett területen belül.

A MÁV–Volán-csopor új honlapot hozott létre, ahol bárki megnézheti, megéri-e vármegyebérletet vagy országbérletet vásárolnia. A vármegye- és országbérlet bemutatására létrehozott külön honlap a tizenkilenc vármegye térképén ábrázolja az elérhető helyközi távolsági buszokat, valamint a vasúthálózatot. Ugyancsak térképen kereshetők ki az értékesítőhelyek, amelyek között külön jegypénztárakra és automatákra is lehet keresni 

A portál egyik hangsúlyos eleme, hogy több jellemző, gyakran igénybe vett útvonal jelenlegi bérletárait hasonlítja össze az új vármegyebérlet 9450 forintos árával, így szemléltetve, hogy az új típusú bérlettel mennyit takaríthatnak meg az utasok havonta. Mindemellett a rendszeresen hosszabb távú, több megyét érintő utazásokat tervezők arra is választ kaphatnak, hogy a 18 900 forintba kerülő országbérlet mennyi spórolást jelenthet a korábbi díjtermékekkel szemben.

Forrás: Mfor