Együttműködési megállapodást kötött a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház  és a Bródy Sándor Könyvtár, hogy közösen népszerűsítsék az olvasást és a könyvtári programokat a kisgyermekes anyák körében. Úgynevezett babaolvasójegyet kapnak kézhez a kórház Újszülött részlegén az anyukák. Ezzel  nemcsak a kismamák és az újszülött babák első találkozása történik meg, hanem már az első napokban bekapcsolódik a könyvtár is ebbe a szerető gondoskodásba. A kórház és a könyvtár közös  kezdeményezésével ingyenes babaolvasójegyet és a könyvtár családbarát szolgáltatásait kínáló színes leporellót kap minden újdonsült szülő. 

A Bródy Sándor Könyvtár családias környezetben, akár újszülött kortól várja látogatóit, tudván, hogy az olvasásnak, a mesemondásnak, mondókázásnak számtalan pozitív hatása van a gyermekek fejlődésére.

A könyvtárban megtalálhatóak mindazok a kemény lapos könyvek, mondókázók, daloskönyvek, fejlesztő és társasjátékok, melyek ezt a folyamatot segítik. A kisgyermekes családok közösségre találhatnak itt, a nekik szóló programokon – Ciróka-kör, Bébillér családi mesekör, Matató, Diavetítős, teázós kuckózás – jó hangulatban együtt lehetnek a szülők gyermekeikkel. Megoszthatják tapasztalataikat, feltehetik kérdéseiket, mert a könyvtár egy olyan hely, ahol mindenki otthon érezheti magát. Az intézmény akadálymentesített épületben található, mely szoptatásbarát, pelenkázó helyiséggel rendelkezik.

Az ingyenes babaolvasójegyet és a könyvtár családbarát szolgáltatásait kínáló színes leporellókat Dr. Vácity József megyei Főigazgató és dr. Thummererné Rebicsek Rita a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház ápolási igazgatója vette át Tőzsér Istvánnétól a Bródy Sándor Megyei Könyvtár igazgatójától.

Fotók: Birinyi Zsófia

Markhot Ferenc Kórház/Szegedi Erzsébet médiareferens