A korábbi produkciókhoz hasonlóan ismét rangos, értékes és népszerű zenedarabot választott nagyformátumú táncbemutatójához a GGTánc Eger: alig, hogy február 28-án bemutatják a Bolerot; március 5-én este már a Nemzeti Táncszínházban táncolják az előadást.

Ezúttal Maurice Ravel francia zeneszerző mágikus ritmusú, hipnotikus hatású műveire komponálja az új bemutatót Topolánszky Tamás tagozatvezető, valamint két vendégkoreográfus: Halász Gábor és  Rovó Virág, az együttes fiatal táncművésze.

Ez alkalommal a környezetvédelem fontosságára és az emberi kapcsolatokra helyezik a hangsúlyt. Elképzelhető egy olyan jövő, ahol egészséges környezetben élhetünk, békében egymással, a női-férfiszerepek a helyükre kerülnek. Ahol a szennyező energia már a múlté, a klímaváltozást megállítottuk.

Ahol tiszta vizek, tiszta talaj és levegő vesz körül minket. Ahol nem a fogyasztás a cél, hanem a közösség boldogulása. Ezt egyedül senki sem tudja elérni. De összefogással igen. Fejet hajtva a Föld élővilága és természeti adottságai előtt, felvillantva a helyes irányt a túléléshez.

A három alkotó az ismert és kevésbé ismert Ravel-művek varázslatosan elbűvölő, fenségesen lírai és  erotikus zenei motívumait használja fel szuverén értelmezésű új táncbemutatójában.

Fotó: Gál Gábor
Fotó: Gál Gábor
Fotó: Gál Gábor
Fotó: Gál Gábor
Fotó: Gál Gábor
Fotó: Gál Gábor
Fotó: Gál Gábor

Forrás: Gárdonyi Géza Színház/ Pilisy Csenge sajtóreferens