Elővigyázatosságból meghatározatlan időre bezárták a Bitskey Aladár Uszodát Egerben, ahol kedden edzést tartott a hétvégén egy észak-olaszországi nemzetközi kupamérkőzésről hazatért helyi vízilabdacsapat – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Mirkóczki Ádám közölte: az észak-olaszországi koronavírus-fertőzésekről vasárnap megjelent első hírek nyomán hétfőn reggel telefonon kért útmutatást a Belügyminisztériumtól, ahol azt a tanácsot kapta: a mérkőzésről hazatért játékosokat és stábtagokat ne engedje be az uszodába.

Kedd délután azonban az ÁNTSZ hivatalos állásfoglalásban tájékoztatta a klubot, hogy a csapat visszatérhet a létesítménybe, ahol megtarthatják edzéseiket és a soron következő meccseket is – tette hozzá.

“Bár ez orvosszakmai kérdés, ám az laikusként is nyilvánvaló: kérdőívek alapján nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy az érintettek bármelyike vírushordozó vagy beteg” – mondta Mirkóczki Ádám, közölve: ezt figyelembe véve elővigyázatosságból a létesítmény határozatlan időre szóló bezárásáról döntött.

FRISSÍTÉS: SAJTÓKÖZLEMÉNY

Tájékoztatás a Bitskey Aladár Uszoda kapcsán

Tájékoztatom Eger lakosságát, hogy A Bitskey Aladár Uszoda március 6-ig zárva marad, nyitás 7-én reggel, abban az esetben, ha megbetegedés nem történik. Döntésem az országos Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel történő egyeztetést követően született.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy nincs tudomásunk a vírus jelenlétéről, így ez a lépés kizárólag a megelőzést és Eger lakosainak biztonságát szolgálja.

Mirkóczki Ádám

Eger MJV polgármestere

Forrás: MTI, Propeller