Az elmúlt 25 év legfontosabb döntésének nevezte a bevándorlási kvótát elutasító őszi népszavazást Nyitrai Zsolt, a Fidesz Heves Megyei elnöke Egerben, majd Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével a várba vonultak és durrantottak egy nagyot.

A várhatóan szeptember végén, vagy október elején megrendezendő névszavazáson minden magyar állampolgár eldöntheti, hogy támogatja-e a Brüsszel által ránk erőltetett kényszerbetelepítést, vagy sem – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt pénteken Egerben.

A Fidesz Heves Megyei elnöke kiemelte: céljuk az, hogy párbeszédet folytassanak a Heves megyei emberekkel, és tájékoztassák őket arról, mit jelentene a valóságban, ha a közelükben megjelennének a betelepített illegális bevándorlók.

Meg kell győznünk az itt élőket a brüsszeli terv elutasításáról, el kell mondani nekik, hogy menjenek el minél többen szavazni és mondjanak nemet a betelepítésre.

Fotó: nyitraizsolt.hu
Fotó: nyitraizsolt.hu

Németh Szilárd arról beszélt: nem lehet megengedni, hogy Brüsszel határozza meg, kikkel fogunk élni a jövőben, hiszen a Heves megyei falvakban is rengeteg ház áll üresen. Mi lesz akkor, ha a bevándorlókat ezekbe telepítik, s mondjuk 2-3 családot beköltöztetnek az ingatlanokba? – tette fel a kérdést.

Világos tehát, hogy mindenkit veszély fenyeget, akárhol is éljen az országban, ezért fontos, hogy minél többen menjek el szavazni és utasítsák el a betelepítés tervét – hangsúlyozta.

Németh Szilárd a sajtótájékoztató után meglátogatta az egri várat, ahol 15 óra 52 perckor ő adta le azt a díszlövést, amellyel rendszeresen tisztelegnek a hős várvédők emléke előtt.