Az operettek és musicalek viszik a prímet az 2016-os Agria Nyári Játékokon, de lesz emlékkoncert is Bródy János közreműködésével.

Elsősorban operetteket és musicaleket lát szívesen az egri közönség az Agria Nyári Játékokon, amelyekhez ideális helyszín a Líceum barokk udvara – hangsúlyozta  Kelemen Csaba, az Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön.

Harmincnyolc előadást, köztük 16 gyermekeknek szóló produkciót láthat majd a közönség június 11. és augusztus 18. között Egerben az Agria Nyári Játékok keretében – mondta.

Kelemen Csaba kifejtette: szombaton, a nyitónapon a Budapest Jazz Orchestra Szulák Andrea lép fel Mark Blake közreműködésével és szintén a Líceumban lesz látható július 12-én A víg özvegy, július 16-án az Egy darabot a szívemből című musical, július 24-én pedig az Omega-musical, a Gyöngyhajú lány balladája.

brody

Augusztus 10-én a Grease című musicalt mutatja be a Bánfalvy Stúdió, 13-án Illés-Fonográf-emlékkoncertet tartanak az FG-4 zenekarral és Bródy János közreműködésével, a kubai Habana Social Club pedig 16-án ad koncertet.

Az ügyvezető igazgató azt is elárulta: idén is színpadra állítják az Egri csillagok című musicalt: a produkciónak augusztus 5-én és 6-án az egri vár ad otthont.

Kelemen Csaba elmondta: minden évben az elmúlt évad legjobb operettjeiből és musicaljeiből válogatnak, így ezúttal záróakkordként augusztus 18-án a Békéscsabai Jókai Színház Monte Cristo grófja című musicalje lesz látható.

Az operetten és musicalen kívül más műfajok is megjelennek a programban: lesz vígjáték, bohózat, táncprodukció és gyermekszínházi előadás is. A gyermek- és kamaraszínházi előadások helyszíne a Dobó István Gimnázium belső udvara lesz.

Az Agria Nyári Játékok keretében több vendégjátékot is tartanak. Ezek közül Kelemen Csaba kiemelte a Zrínyi 1566 című musicalt, amelyből – Zrínyi Miklós szigetvári kirohanásának 450. évfordulójára emlékezve – négy előadást tartanak a szigetvári várban.

Október 30-án pedig Kassán, II. Rákóczi Ferenc újratemetésének 110. évfordulója alkalmából a hadvezér életét feldolgozó Fejedelem című darabot mutatják be.

Az önkormányzat ötmillió forinttal támogatja az Egri csillagok két várbéli előadását.