A mai egri  közgyűlésen derült ki, hogy nem tájékoztatták a testület tagjait dr. Turcsányi Dániel, EVAT vezér lemondásáról, akit áprilisban azért társadalmi megbízatású alpolgármesternek választottak meg, mert a munkájára a továbbiakban is számítottak az EVAT Zrt-nél.

Rendes ülését tartotta ma az egri közgyűlés, melynek egyik napirendi pontja előtt Császár Zoltán, független képviselő tette szóvá: nem tájékoztatták a testület tagjait arról, hogy összeférhetetlenség miatt lemondott dr. Turcsányi Dániel az EVAT vezérigazgatói posztjáról.

 

Császár Zoltán észrevételére a volt vezérigazgató, jelenlegi társadalmi megbízatású alpolgármester ironikusan így válaszolt:

“Teszteltem az ellenzék éberségét.”

Turcsányi Dániel hozzátette: múlt pénteken az igazgatóság a korábbi gazdasági divízióvezetőt, Kis-Tóth Rolandot választotta vezérigazgatónak.

Mint arról korábban beszámoltunk, hosszú hónapok várakozása után (lásd korábbi cikkünk) áprilisban az egri közgyűlés megválasztotta újra alpolgármesternek dr. Turcsányi Dánielt, aki ezúttal társadalmi megbízatásban tölti be a posztot. Akkor elhangzott:  a munkájára a továbbiakban is számítanak az EVAT Zrt-nél, így különösen meglepő, miért mondott le.

(Forrás: heol.hu)

AJÁNLJUK MÉG A TÉMÁBAN

“Díjátadó” hangulat: a héten alpolgármestert választ az egri közgyűlés, de a jelölt személye még titok